8 septembrie, sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului nostru Iisus Hristos.

360 DOMNUL ISUS ȘI FECIOARA MARIA ideas | fecioara maria, creștinism, iisus
Maica Domnului, fecioara Maria

Astăzi 8 septembrie, credincioșii ortodocși din lume  sărbătoresc nașterea celei care avea să devină născătoare de Dumnezeu, rămânând pururea fecioară, Maria, fiica lui Ioachim și a Anei. Conform Bibliei, Maria fiind de etnie evreică, era născută și trăia în provincia Iudeea. În momentul conceperii lui Iisus, fără să cunoască bărbat, doar cu voia lui Dumnezeu Tatăl, ea era logodită cu Iosif din Nazaret, cu care s-a și căsătorit ulterior. Tot ulterior la al treilea conciliu al bisericii, Maria a fost denumită și „noua Eva” deoarece printr-o femeie a venit păcatul in lume, așa cum spune Vechiul testament, iar iertarea a venit tot printr-o femeie, care l a născut pe Iisus Hristos, cel care ne-a adus iertarea păcatelor pentru toți muritorii. În lume, foarte multe biserici sau catedrale ii poartă numele, Franța având un procentaj de peste 70% din locașurile sale de cult care poartă numele fecioarei Maria.

Sfânta Fecioară Maria Născătoare de Dumnezeu | Informaţia Zilei

În Banat, ziua de astăzi este sărbătorită cu mare fast, mai cu seamă în localitățile unde se organizează vestitele „nigei”, rugile bănățene, locurile unde se întâlnesc și se întrec în măiestrie instrumentiștii și soliștii vocali de fală ai Banatului. Atât în Caraș-Severin, Banatul montan, cât și în Timiș și o bucată din Arad, Banatul de pustă, casele localităților unde se sărbătorește hramul Bisericii astăzi, vuiesc de pregătirile pentru invitații care stau să vină la petrecerea satului, de larma copiiilor nerăbdători să meargă la tarabele comercianților de jucării omniprezente la asemenea evenimente, de eternul dute-vino pe care îl au gospodinele în pregătirea mesei pentru familie și invitați.

Un eveniment așteptat de toată lumea, un eveniment care ne face să mai uităm de cumplita boală care își face de cap pe întregul mapamond.

Cu această ocazie, redacția desprebanat.ro vă urează tuturor celor care își sărbătoresc astăzi ziua numelui ori ziua de naștere, precum și tuturor celor care au sărbătoriți in familiile lor, multă sănătate, fericire și înțelegere în toate zilele lor. LA MULȚI ANI !!!

Felicitări de Sf. Maria 2021: Imagini frumoase cu La mulţi ani! - Stirile  Kanal D

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *