Poetul Dorel Mărgan şi poezia sufletului românesc.

Așa cum v-am obișnuit deja de ceva timp și cum v-am promis la ultimul material scris despre poetul Dorel Mărgan și creațiile sale, astăzi i-a venit din nou rândul să fie în prim – planul nostru cu cele două cărți și peste 500 de pagini pe care le-a dăruit spre desfătare iubitorilor de poezie. Cele două volume, un volum de poezie literară și în grai bănățean, cu un cuprins de 330 de pagini și volumul de poezii creștine cu un cuprins de 180 de pagini, depășesc ca paginație cele trei volume care au văzut lumina tiparului anul trecut, tot la tipografia Faninu din Timișoara.

Cu un talent care scoate în evidență dragostea omului simplu pentru semeni și față de Creator, Dorel pune în poeziile lui atâta suflet încât ne face pe noi, cei ce citim aceste minunate versuri, să trăim cuvintele, efectiv să ne transpunem în pielea autorului… Întradevăr, fără o chemare și un sprijin dumnezeiesc, ar fi foarte greu să poți crea atâtea poezii și la un așa nivel. Astfel că unul dintre cei mai cunoscuți scriitori contemporani, prof. univ. dr Tiberiu Foris de la universitatea Transilvania din Brașov, a ținut dinadins să scrie pentru Dorel Mărgan, prefața volumului de versuri literare, volum numit „Versuri în… oglindă” ce începe cu o poezie care are acelaşi nume şi pe care o redăm în întregime.


Iată mai jos prefața, scrisă de reputatul profesor Foriş ca un răspuns la acest volum de versuri scris de Dorel Mărgan

Iată că aici avem ocazia să vedem doi oameni care sunt cunoscuţi în profesia lor, renumiţi chiar, Tiberiu Foriş şi Dorel Mărgan.Chiar dacă este un om tânăr, poetul Dorel Mărgan este foarte cunoscut în cercurile literare din Banat şi nu numai.Scriind atât poezii în dulcele grai bănăţean, cât şi poezii literare, Dorel a ajuns să fie un nume în acest domeniu, iar poeziile creştine scrise de el, sunt cunoscute la nivel naţional, Dorel fiind şi un creştin practicant. Ne este foarte greu să alegem pentru dumneavoastră poezii pentru a le publica aici, toate sunt foarte frumoase şi reprezentative pentru literatura românească, oricare dintre ele meritând a se afla pe prima pagină a oricărei reviste de specialitate.

Nimic de spus, totul scris atât de frumos, cu atâta fineţe, încât cuvintele sunt de prisos. Oricum, cei care doresc sa aibe noile volume scrise de Dorel Mărgan, ori din prima ediţie, pot lua legătura cu poetul prin noi sau scriind pe adresa de pe facebook, ori sunând la numărul de telefon 0741 / 219.076, în mod sigur veţi primi cărţile dorite de dumneavoastră.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *