ÎNCĂ UN CUNOSCUT BRAND ROMÂNESC PUNE LACĂTUL PE UŞĂ

După mai bine de 30 de ani de la înființare, societatea C+C SA își va închide porțile din această lună. Conducerea societății, fiind confruntată cu o serie de probleme juridice, cu mai multe dosare penale și cu și mai multe cercetări penale pe rol, a hotărât ieri închiderea firmei.

În urma ședinței desfășurată ieri la amiază, angajații C+C au primit preavizul, urmând ca după terminarea lui, să intre în șomaj. „Sunt salarii neplătite de aproape 3 luni“, a declarat unul dintre angajații societății , sub protecția anonimatului  „Dna Cocora a spus că în 20 de se vor achita toate restanțele salariale după care vom intra, toți angajații în șomaj. Oamenii vorbesc că Procuratura va pune sechestru pe societate, dar nu știm exact ce va fi. Angajații sunt triști și, sincer, ne pare rău că s-a terminat“.

Trist este faptul că încă un brand românesc cu origini în Caraș-Severin dispare, zeci de oameni îngroșând rândurile pe treptele AJOFM Caraș-Severin. In afara magazinelor din orașele din Caraș-Severin, dar și din județele limitrofe, mezelurile sub sigla C+C puteau fi găsite până acum și în mai multe din marile magazine din țară.

Vă spunem câteva cuvinte despre cum s-au înființat acest brand și cum au trecut prin vremurile, atât bune, cât și rele, fondatorii lui. „

În anul 1990, SC C+C SA era o „mică întreprindere” cu 4 angajați. Reprezentată de la înființarea ei de CSAPO ZOLTAN și COCORA CLAUDIUS NICOLAE, avea ca obiect de activitate „producerea și comercializarea de hamburger”. În perioada ei de glorie, societatea producea 25 de tone (zilnic) de preparate din carne.Cu o cifră de afaceri în scădere și cu pierderi în creștere de la an la an în ultima perioadă, C+C va intra în istoria Banatului ca una dintre primele firme de mezeluri din vestul țării. De la 2 puncte de vânzare (o tonetă și un magazin amplasate în centrul civic al municipiului Reșița), „C+C” a ajuns la mai multe magazine dispuse în municipiul de pe Bârzava și 5 depozite în țară (Timișoara, Brașov, București, Craiova, Pitești).

Începand cu anul 2004, SC C+C SA beneficiază de fonduri structurale program SAPARD pentru mărirea capacității de producție și extindere a fabricii de carne și preparate din carne, cât și pentru mărirea efectivului de animale prin extinderea fermei situate în localitatea Berzovia.”

Din păcate, de astăzi, din acest nume nu mai rămâne nimic, cine știe ce se va întâmpla cu cei care sunt urmăriți penal, din conducerea societății. Ne pare rău că încă un nume mare al sectorului comercial din Romania, din Banat, a tras obloanele.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *