CASCADA BIGĂR A RĂMAS O NESTEMATĂ A BANATULUI

Ar putea fi o imagine cu copac şi natură
cascada Bigăr ianuarie 2022

Chiar dacă a suferit o pierdere destul de importantă anul trecut, odată cu ruperea bucății din partea de jos, cascada Bigăr a rămas cea mai frumoasă cascadă din lume, cel puțin pentru locuitorii zonei din care provine, acea zonă numită Banat, zonă unde locurile și reperele turistice din zonă, sunt iubite și aduse la rang de operă care merită admirată de întreaga lume. Întradevăr, chiar și fără bucata care s-a desprins din ea anul trecut, cascada Bigăr rămâne un loc de pelerinaj pentru mulți turiști, la fel ca și morile de apă de la Rudăria sau fântânile cu cumpănă, toate făcând parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Zona turistică din Banatul de munte este completată de lacurile de la Dognecea,

Pensiunea Colț de Rai Dognecea

stațiunile de la poalele muntelui Semenic, Lacul Secu cu Șura, Văliug, Crivaia, Trei Ape și stațiunea de schi de pe muntele Semenic.

Statiunea Semenic din judetul Caras-Severin - flickr

Dacă mergem către Caransebeș, dăm de Poiana Mărului, loc unde pe vremuri era o stațiune cunoscută, dar care și astăzi are turiști, fiind destule locuri care pot fi vizitate în zonă.

Poiana Mărului - ”Bijuteria Verde” sau ”Mica Elveție” din Banat!

De fapt întregul județ Caraș-Severin este un județ turistic, începând cu cunoscutele localități unde se află morile, Rudăria și Izbucul Bigăr, locul unde este cascada Bigăr, dar putând continua cu Sasca Montană, Anina, continuând cu Coronini sau Berzasca pe malul Dunării,

ori zona barajelor Secu, Văliug, Trei Ape sau stațiunea Crivaia

până la Herculane, peste tot pot exista obiective turistice sau poteci turistice, locuri unde se poate vedea ceva sau vizita ceva.

statuia lui Hercules din Herculane

În ansamblu, Banatul este un loc unde oricând poți vizita ceva, oriunde mergi ai ocazia să vezi priveliști extraordinare în locuri nemaivăzute, așa că Banatul Montan a primit pe drept titlul de destinație turistică pentru anul 2021, drept dovadă că aici este locul unde indiferent unde oricând poți să fii turist, ai ce vedea și găsești locuri de cazare. Vă așteptăm să veniți pentru a vă convinge personal de toate aceste lucruri.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *