AUR și George Simion protestează la Timişoara

Protest violent la Primaria Timisoara. George Simion si mai multi simpatizanti AUR au forţat intrarea în instituţie.

Astăzi după amiază zeci de oameni au patruns cu forţa în holul primăriei Timişoara, unde au inceput sa scandeze impotriva administratiei locale.

Potrivit celor spuse de primarul Dominic Fritz, cel care a condus protestul a fost George Simion, liderul AUR.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.

Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în PrimăriaTimișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului„, a declarat primarul Dominic Fritz.

aur in primarie

Protestatarii au strigat lozinci împotriva administraţiei Fritz, precum „Ruşine să vă fie”, „Her Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, „Să vină afară”.

Primarul a spus că a inceput o anchetă în cadrul Poliţiei Locale Timişoara şi ia la întrebări şi Jandarmeria, pentru ca nu a intervenit în niciun fel pentru a împiedica pătrunderea protestatarilor în Timisoara.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.

Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai spus primarul Fritz

Vă reamintim că George Simion se află la Timisoara, unde va susţine o conferinţă de presă mâine de la ora 10.00. Astăzi, acesta l-a vizitat pe mitropolitul Banatului si a stat de vorba cu sustinatorii sai.

Jandarmii, la rândul lor, au transmis că persoanele care au intrat abuziv in Primaria Timisoara au fost identificate si vor fi sancţionate conform legilor în vigoare.

Sustinătorii AUR în sediul Primăriei Timișoara

”Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebrii ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.
Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice.
Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”,
a comunicat Jandarmeria Romana.De asemenea, mai precizează că nu are atributii de pază a sediului Primariei Timisoara.

”Precizăm ca Jandarmeria nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara si că jandarmii aflati in zona Primariei au actionat imediat dupa ce au fost sesizați”, au mai transmst reprezentanţii Jandarmeriei.

de Adrian Cîrdu

RECOMANDA PRIETENILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *