Timișoara se pregătește pentru târgul de Crăciun.

Așa cum am scris mai demult, anul acesta, administrația Fritz va organiza în Timișoara un târg de Crăciun împărțit în piețele centrale.Piaţa Libertăţii, piaţa Operei cu parcarea de la Modex, vor găzdui anul acesta tarabele comercianţilor de băuturi calde şi preparate de sezon, precum şi pe cele ale comercianţilor de alte bunuri necomestibile.După cele spuse de organizatori, la acest târg vor avea acces doar cei care au certificat verde.„Vor fi delimitate doua zone, una de la patinoarul din fata Operei pana la Modex, si alta in Piata Libertatii, in zona scenei si a casutelor, unde se va putea intra doar pe baza Certificatului Verde. Practic, vor fi doua intrari, unde oamenii vor fi verificati, se va scana certificatul. Ca sa delimitam zonele acestea cat mai restrans, casutele care erau prevazute a fi amplasate vizavi de Palatul Lloyd au fost mutate la Modex, acolo unde, initial, trebuia sa fie un parc de distractii, pe care l-am limitat la un ringispil.
Pe de alta parte, pe strada Marasesti, unde vor fi amplasate standurile cu mancare si se mananca la fata locului, nu va fi delimitat perimetrul si nu va exista o persoana din partea organizatorilor care sa verifice certificatele verzi, ci este obligatia fiecarui comerciant sa faca acest lucru„, a spus pentru  Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Astăzi de dimineață angajații  regiilor autonome care țin de primărie, erau în centrul urbei de pe Bega punând căsuțele pregătite pentru târg, iar angajații Enel montau de zor instalația electrica care va ilumina centrul capitalei Banatului. În seara de întâi decembrie vor fi aprinse luminițele care vor împodobi orașul până la începutul lunii ianuarie, iar până atunci totul trebuie sa fie pregătit pentru o funcționare impecabilă.O să vă prezentăm imagini şi de după data de întâi decembrie, după aprinderea luminiţelor şi începerea târgului, precum şi o recenzie a populaţiei asupra evenimentului

.Pentru ca nu am vrut ca zona in care este amplasat bradul sa fie parte din cea ingradita, am decis sa il mutam in centru, in afara tarcurilor. Am renuntat la bradul de lumini, vom avea unul artificial, pe module, adus din Olanda. Practic, este facut din mai multe segmente, va avea 12 metri inaltime si va fi perfect conic„, a mai spus Camelia Mingasson,  directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Mai jos vă ataşăm programul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă în acest an, pe zile.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *