Carantină de weekend în Timișoara, masca devine obligatorie şi în exterior.

Consiliul Pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu în ședință online, a aprobat o hotărâre pe baza căreia s-au actualizat toate anexele care cuprind incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș. Anexele au fost întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 932/2021.

În cadrul ședinței de astăzi, Bucovăț și Moravița au fost trecute pe anexa 1, ce cuprinde UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1.000 de locuitori.

Municipiul Timișoara, orașul Jimbolia și comunele Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Giulvăz, , Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța  au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu o rată de infectare mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică de 7,5/1.000 de locuitori.

Orașul Deta și comunele Ohaba Lungă, Orțișoara și Peciu Nou au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu o rată de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică de 4/1.000 de locuitori.

Comunele Bethausen, Coșteiu, , Jamu Mare, Racovița, Curtea, Darova și Victor Vlad Delamarina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică de 3/1.000 de locuitori.

Măsurile adoptate astăzi se aplică de mâine, 23.09.2021.

Începând cu data de 23.09.2021 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești.

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, Timișoara, Jimbolia, Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța se vor lua următoarele măsuri:

Reducerea intervalului orar în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea intervalului orar în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *