NOI REGLEMENTĂRI ALE RESTRICŢIILOR DE CIRCULAŢIE

Noile reglementări dau o gură de aer celor din HORECA, privind interdicţia de circulaţie şi accesul unei categorii anume de persoane în localuri sau alte locaţii destinate petrecerilor.

„Carantina de noapte va fi instituită în weekend în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie și pe tot parcursul săptămânii în zonele cu incidență a cazurilor COVID-19 de peste 7,5 conform deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00. În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Certificatul verde COVID rămâne în vigoare în zonele cu rată de infectare de peste 3 la mie, iar pentru copii va fi obligatoriu de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum este acum.

carantina de noapte

Certificatul verde COVID rămâne în vigoare în localitățile cu rata de infectare de 3 sau de peste 3 la mia de locuitori, pentru accesul în restaurante, baruri, spectacole, la piscină sau la evenimente private, iar în cazul copiilor va fi obligatoriu pentru cei cu vârsta de peste 12 ani, conform deciziei adoptate joi de autorități. Până acum, era necesar pentru copiii cu vârsta de la 6 ani, pe care părinții trebuia să îi testeze COVID pentru a putea merge cu ei la diverse evenimente.

Coronavirus copii

Ultimele măsuri decise de Guvern prin hotărâre, fie că este vorba de introducerea certificatului verde COVID-19, fie permiterea circulației pentru persoanele vaccinate în cazul carantinei, sunt în afara Constituției, a declarat pentru HotNews.ro, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean. El precizează că Guvernul nu poate institui astfel de măsuri care afectează drepturi și libertăți fundamentale prin hotărâre de Guvern. Pentru așa ceva este nevoie de lege, a spus Zegrean.”

Augustin Zegrean

Deci până la urmă, oamenii vor avea acces în locaţiile destinate destinderii, restaurante sau baruri, singura condiţie este să fie vaccinaţi.Vom vedea care vor fi reacţiile după prima săptămână de la instaurarea acestor noi reguli.

de Adrian Cîrdu

SURSA HotNews.ro,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *