Spectacol cu Carpineto Romano din Italia la Timișoara

Astăzi, în a treia zi de rugă a Timișoarei, în jurul prânzului, chiar în timp ce catedrala mitropolitană adăpostea liturghia de duminică, în piața Operei, km 0 al Banatului, și-a făcut apariția o trupă de tineri care ne-au mai încântat ochii și sufletul cu ritmurile și îndemânarea lor în a mânui steagurile care fac obiectul spectacolului lor.

Un spectacol de îndemânare și dexteritate cum rar vezi, o echipă de „stegari” la care se adaugă trompetiștii și toboșarii, toți având în frunte un conducător, care duce un prapure cu însemnele acestei trupe.

În fața monumentului metalic din fața catedralei mitropolitane, „Crucificarea”, italienii ne-au arătat ce înseamnă să fii bine antrenat și să știi să îți faci treaba.

A fost un spectacol a cărei desfășurare am mai văzut-o și cu altă ocazie, dar astăzi a fost mai frumoasă decât data trecută.

Vă las pe voi să le dați notă celor care au evoluat astăzi în piața Operei din Timișoara.

Înainte de a începe spectacolul italian, IPS Ioan, mitropolitul Banatului împreună cu un sobor de preoți au făcut o slujbă de pomenire la troița ridicată în memoria Eroilor Revoluției, în fața catedralei, unde a fost depusă o coroană de flori de către enoriași îmbrăcați în straie populare.

Astfel s-a încheiat şi a treia zi de rugă a Timişoarei, fără alte activităţi, cam anostă exceptând demonstraţia italienilor de la Carpineto Romano şi corul care a cântat în catedrala mitropolitană.Dar dacă vedem partea plină a paharului şi ţinând cont de situaţia actuală, de pandemie, de restricţiile care ne pândesc din nou, parcă a fost o vară frumoasă, aşa cum ne obişnuiserăm să fie verile timişorenilor şi a tuturor bănăţenilor, în general.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *