„MEN SANA IN CORPORE SANO”

O vorbă latinească, o vorbă cu un conținut foarte mare de adevăr, o vorbă care ne-a rămas de la strămoșii noștrii și care spune în traducere din limba latină în limba română „MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS”, de unde se vede că și în acele timpuri sportul și educația fizică erau la mare rang.Astăzi acest lucru ne este explicat de un câștigător al cupei României la culturism și fitness, cărășeanul Adrian Radu, orăvițean de origine, care a ajuns pe cele mai înalte culmi sportive naționale în aceste întreceri, astăzi un recunoscut antrenor de fitness în Timișoara

  1. reporter.”Adrian Radu, cine ești, de unde vii ?

A. R. Ma numesc Adrian Radu , locuiesc in Timisoara. M-am născut și am copilărit in Oravița, județul Caraș-Severin.

2. Rep.Cum ai ajuns aici, ce drum ai urmat, cât de ușor a fost parcursul tău?.

A.R La varsta de 19 ani m-am inscris la facultatea de Mecanica din cadrul politehnicii din Timisoara. Era un moment dificil, deoarece nu stiam exact ce vreau sa fac cu viata mea. Imi placea foarte mult sportul, il practicam de mic copil, insa nu aveam incredere ca pot face ceva in viata din acest domeniu.Am ales calea ingineriei cu toate ca simteam ca nu imi doresc sa merg pe acest drum. Am terminat facultatea cu greu, deoarece nu imi placea, simteam ca nu o fac din placere. M-am angajat in domeniul ingineriei, insa dupa 2 luni si jumatate am decis ca trebuie sa fac exact ce imi place. Asadar am avut curajul sa incep o cariera in lumea sportului. Mentorii pe care ii descopeream in cartile citite, imi transmiteau urmatorul mesaj: fa ceea ce iti place! Asa am si facut. M-am angajat la o sala de fitness din Timisoara si am inceput de la zero in domeniul fitnessului. A urmat o perioada foarte grea in care munceam intre 12 si 15 ore pe zi si mereu cautam timp liber pentru a reusi sa fac diferite cursuri. Munca si-a spus cuvantul, deoarece am reusit sa obtin rezultate foarte bune cu persoanele care ma contactau. Pe langa acest job, am inceput un drum paralel. Am inceput sa concurez la competitiile de culturism si fitness, unde am reusit sa obtin si un titlu de campion. A fost un drum greu, plin de obstacole, dezamagiri si emotii. Faptul ca am facut ceea ce imi place m-a ajutat sa nu ma agat de aceste obstacole, ci sa le depasesc. Consider ca atunci cand faci ceva din pasiune si ai un obiectiv, nu ai cum sa nu reusesti.

3 Rep. Care sunt obiectivele tale ?

A.R . Obiectivul meu principal este sa ajut cat mai multe persoane sa obtina un stil de viata sanatos. Din pacate, cetățenii românii nu au o educatie legata de nutritie si sport. Multi oameni nu realizează faptul ca se imbolnăvesc din cauza sedentarismului si a nepăsării. In România este mult mai importanta masina persoanala decat propriul corp. Ii oferim mai mult timp si mai multa atentie masinii decat organismului. Nu inteleg oamenii care le ofera masinilor personale cele mai bune uleiuri, cel mai bun carburant, cele mai bune piese, insa ei mananca cele mai dezgustatoare mancaruri. Pana in prezent am reusit sa ajut peste 3.000 de persoane sa isi schimbe stilul de viata si forma fizica. Obiectivul meu este sa ajut mult mai multi oameni. Pe langa asta, pe partea de bussines, imi doresc ca programul meu de „Online coaching „ sa devina cel mai mare si mai profesionist program premium de fitness din Romania.

4. Rep. Care sunt obiectivele pe care vrei să le atingi cu cursanții ?

A.R doresc sa obtin cele mai bune rezultate cu fiecare cursant in parte. Obiectivul meu principal cu fiecare cursant este sa il duc la cea mai buna forma fizica posibila. Sa obtina o forma fizica „wow”. Atunci cand ma contacteaza un cursant, in imaginatia mea ma gandesc ca trebuie sa isi atinga obiectivul maret astfel incat sa arate exact ca un star de la Hollywood. Din pacate nu toti au aceeasi ambitie, cu unii obtin rezultate bune, cu altii mai putin bune, depinde de dorinta fiecaruia. Daca ma contacteaza un cursant cu o dorinta arzatoare, combinata cu dorinta mea vom scoate un rezultat impresionant. Din pacate există și cativa cursanti care ma contacteaza doar pentru ca vad rezultatele mele si considera ca pot obtine rezultate similare fara prea multa munca, insa , eu de fapt sunt doar un indrumator, nu pot oferi pastila magica. Trebuie sa existe dorinta din partea ambelor parti.

5 Rep.Cine îți poate deveni cursant și ce trebuie să facă pentru asta ?

A.R. Pentru a colabora, cursantul trebuie sa isi doreasca cu adevarat schimbarea, deoarece acela este punctul cheie. Eu am o vorba: poti sa ai 50 de antrenori personali angajati, daca tu nu iti doresti schimbarea, cu siguranta nu vei reusi.

6. Rep.Care sunt costurile aproximative pentru a putea beneficia de serviciile oferite de tine ?

A.R. Costurile difera de la un obiectiv la altul. Cursantii pot alege doua variante: fie aleg un pachet disponibil pe site (3, 6 sau 12 luni)pe www.adrian-radu.ro/pachete, fie ma contacteaza , iar pretul va fi pe obiectiv atins. Cand zic obiectiv atins ma refer la faptul ca fiecare cursant beneficiaza de garantia rezultatelor (isi ating obiectivul sau isi primesc banii inapoi, monitorizare zilnica din partea mea si asistenta dupa terminatea programului pentru a ne asigura ca procesul de mentinere este stabil).

7. Rep. Ce alte servicii legate de întreținere și modelare a corpului mai oferi ?

A.R.În prezent sunt pe cale sa deschid un nou bussines in comuna Valiug, judetul Caraș-Severin, o cabană care oferă cazare turistilor ce aleg ca destinatie turistică zona Valiug „

Acesta este interviul realizat cu câștigătorul cupei României Adrian Radu, un nume în fitnessul și culturismul românesc.Felicitări domnule Adrian Radu pentru parcursul dumneavoastră de până acum, sperăm să vă mai avem alături de noi și cu altă ocazie. Până atunci să lăsăm doritorii să vizioneze cateva fotografii ale unor oameni, foști sau actuali cursanți ai lui Adrian, fotografii făcute atât înainte de a intra în program, cât și la finalizarea programului. Vizionare plăcută.

Sperăm că am reușit să vă convingem că sportul nu ne poate aduce decât sănatatea și înțelepciunea dată de o minte sănătoasă, trebuie doar să dorim asta.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *