Curierii food, un pericol pentru pietonii din centrul Timișoarei

Dacă treci prin piața Operei, kilometrul zero al Banatului, trebuie să fii foarte atent pe unde mergi, altfel riști să fii luat „pe coarne” de un biciclist grăbit.

Chiar dacă la toate întrările în piata Operei sunt instalate indicatoare cu interdicția de circulație valabilă pentru orice vehicul, inclusiv biciclete, ele sunt ignorate în totalitate de marea majoritate a bicicliștilor care tranzitează acest loc exclusiv pietonal din Timișoara, iar tagma curierulor food, indiferent de firma cărei aparțin sau cu care se află sub un contract de prestări servicii, ignoră în totalitate aceste semne.

Astfel, astăzi în jumătate de oră am numărat peste o duzină de curieri care făceau slalom, în viteză printre trecătorii din piața Operei, ba chiar și o motoretă electrică și-a făcut apariția, o brambureală demnă de circulația egipteană.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este IMG20210817130446-1024x768.jpg

Întradevăr, si dintre bicicliștii care nu făceau parte din nici o firmă de curierat au existat excepții, oameni care nu au respectat legea, dar foarte putini, una sau două persoane. Mă uitam după echipajele de la poliția locală, care ar trebui să își facă rondul în acest loc, dar parca au întrat în pământ, ori erau plecați să împrăștie amenzi șoferilor care parchează pe unde pot, datorită lipsei locurilor de parcare, că de, trebuie să se autogospodăreasca, altfel ciuciu bani de salarii. Ar fi foarte bine dacă domnii responsabili cu circulația, din cadrul politiei locale Timișoara, și-ar trimite subordonații să rezolve problema bicicliștilor în zona pietonală, pentru că același lucru se petrece în piața Libertății sau în piața Unirii, ca să nu mai vorbim de strada Alba-Iulia.

Domnilor de la poliția locală, fie vă milă de bieții pietoni care își riscă sănătatea mergând fără grijă pe centru, trimite-ți echipele să își facă treaba și să asigure securitatea pietonilor care circulă în centrul capitalei Banatului.

de Blaj M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *