Primul tramvai modern a ajuns în Timișoara

Primul din cele 21 de tramvaie comandate societății BOZANKAYA în Turcia, a sosit la Timișoara. Cu un design futurist, tramvaiul a luat ochii sutelor de gură cască veniți să îl vadă. Conform celor spuse de conducerea STPT, cele 21 de tramvaie noi, împreună cu cele din gama Armonia, încă 25-26 de bucăți, vor satisface în mare parte rutele deservite de  tramvaie în Timișoara .Acesta este primul tramvai nou sosit la Timișoara, în ultimii 50 de ani și a fost așteptat cu alai de oficialii de la primărie și STPT. El a sosit azi noapte, aproape de miezul nopții, fiind adus pe un trailer în zona Catedralei Mitropolitane, aproape de miezul nopții. Bateriile electrice îi permit o autonomie de 63 de kilometri și are o lungime de 30 de metri. Primii sosiți la fața locului au fost angajați ai Biroului Transporturi, în frunte cu Sanda Greblă. Nu au lipsit primarul Dominic Fritz, viceprimarii Cosmin Tabără și Ruben Lațcău și nici Culiță Chiș, cel care a coordonat proiectul de achiziționare a celor 21 de tramvaie care vor ajunge la Timișoara, la finalul proiectului. Nu au lipsit timișorenii curioși care s-au oprit să vadă ”minunea”. ”E un proiect care a început în urmă cu patru ani, cu o echipă mare din cadrul primăriei, care a lucrat cu dedicaţie la acest proiect. Vreau să mulţumesc întregii echipe, mai ales Direcţiei Tehnice. Au fost multe provocări, provocări care încă nu s-au terminat”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Directorul STPT, Nicu Bitea, a susținut că noul tramvai ”va aduce multă bucurie în sufletele timișorenilor”.

O echipă special pregătită pentru lansarea sau punerea pe șine a tramvaielor livrate de societatea din Turcia, a venit în Timișoara pentru a pune în funcțiune primul tramvai din cele 21. Frumos, extrem de aspectuos, credem că este și foarte comod pentru utilizatorii săi.

Momentul a fost stricat de o ploaie rapidă, atât de necesară pentru grădinile timișorenilor și a celorlalți timișeni. Până la urmă a fost lansat pe șinele pe care circulă tramvaie in Timișoara, în uralele celor prezenți până în momentul acela.

Am fost frapat cu câtă meticulozitate lucrează acești tehnicieni sau chiar montatorii schelei pe care a coborat tramvaiul, de pe trailerul cu care a fost adus, un trailer prevăzut cu șine, făcut special pentru asta.Se vedea de departe experiența și cunoașterea lucrurilor pe care trebuiau să le facă fiecare.Dar vă las să vizionați întregul videoclip filmat cu această ocazie.

Sincer, abia aștept să testez intr-o călătorie în oraș noul tramvai, la cum arată, trebuie să și fie ca în avion.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.