Directorul economic nu a plecat de frica închisorii!

După ce  Lavinia Filip a plecat din fruntea biroului economic al consiliului judeţean Caraş-Severin, câteva zile după ce au fost distribuiţi banii către primării, zvonurile lansate prin judeţ au fost că a plecat de frica inchisorii.Însă sunt dezminţite vehement de preşedintele consiliului judeţean, Romeo Dunca, acesta susţinând că nu este adevărat.

„Se spune că doamna director economic și-a dat demisia din cauza mea şi de teamă să nu intre la pușcărie după presiunile mele de a trece o altă alocare către primării decât cea inițială. Nimic mai fals. Doamna Filip este o pierdere pentru instituție și dorința acesteia de a-și schimba complet modul de viață şi orașul de domiciliu (conform informării prin viu grai) vine din motive personale şi mi-a fost transmisă cu multe săptămâni înaintea ședinței în cauză. Imediat după întoarcerea acesteia din concediul medical ca rezultat al Covid 19. Data în care am semnat cererea de demisie este anterioară ședinței cu pricina şi a stat nesemnată mai multe zile din dorința de a o face să revină asupra ei“, a spus Romeo Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai explicat încă o dată alocările de bani către primăriile din judeţ: „Sunt acuzat că am distribuit banii doar pe criterii politice.
Știu şi înţeleg că în mandatul trecut primăriile, altele decât cele PNL, au primit în mod cumulat după un întreg mandat mai mult procentual față de merit luat după culoarea politică a întregului județ. Acest lucru era să se întâmple și în acest an. Sesizările unor edili, printre altele, au corectat această eroare“, a precizat Romeo Dunca.

Potrivit lui Romeo Dunca, la prima alocare PSD, PRO România şi PMP, deşi reprezintă doar 41% din opţiunea alegătorilor în județ, au primit 51% din bani, iar primăriilor PNL, cu 58 % din alegători le-au revenit 49% din sume.

„Abia acum cu 58% PNL şi 59% din bani alocare, respectiv 42% PSD şi ceilalți, 41% alocare, consider că s-a îndreptat aceasta eroare venită din obișnuința celor din PSD de a împărți în favoarea celor agreați. Compensarea nedreptății ultimilor ani nu se poate realiza la o singură distribuire, având diferențe de un singur procent la alocarea in cauză. Din acest motiv acum analizăm modul de calcul pe întregul exercițiul 2016-2020, urmând ca până la încheierea mandatului meu să echilibrăm socotelile ținând cont, bineînţeles, de faptul că toate UAT-urile au proiecte de susținut și banii oricum nu sunt suficienți“, a mai arătat preşedintele CJ.

La întrebarea dacă proiectul cu noua alocare a fost semnat de directoarea economic vine şi răspunsul: „Da, faptul că nu ar fi fost semnat este o altă dezinformare crasă, făcută cu rea intenție. Domnul Popovici a fost informat personal când a luat-o razna în supoziții cu aceeași inepție. Dovada e chiar comunicatul oficial şi data scrisă negru pe alb de pe platforma de informare a Consiliului Judeţean“.

Până la urmă, domnul Romeo Dunca spune că el va face la fel ca şi PSD-ul, o împărţeală a banilor publici pe criterii politice, ca să readucă egalitatea între finanţările din ultimii ani între localităţile judeţului, însă este clar, domnul Dunca condamnă o serie de localităţi la sărăcie, existând proiecte care trebuie continuate sau altele care trebuie începuteconform angajamentelor către UE care cofinanţează, nedepinzând asta de culoarea politică a edililor acestor localităţi, ci doar de implicarea lor în viaţa comunităţii care i-au ales. Să trebuiască ca oamenii să sufere pentru ca un alt om, este drept, preşedintele consiliului judeţean Caraş-Severin, multimilionarul Romeo Dunca, să îi pedepsească pe primarii de la alte partide, care unii au patru-cinci mandate  sau chiar mai mult, în fruntea localităţilor pe care le păstoresc, şi să se scadă şansele de a fi realeşi la noile alegeri pentru că nu au făcut ce au promis ? Dacă asta este politica pe care înţelege PNL-ul să o facă în judeţul Caraş-Severin, este o politică păguboasă pentru locuitorii localităţilor care nu sunt păstorite de primari PNL.Poate totusi se vor sesiza cei în drept să stopeze asemenea practici părtinitoare, instituţiile statului cu rol de control a hotărârilor demnitarilor de rangul preşedintelui consiliului judeţean Caraş-Severin, instituţii care nu sunt supuse pe linie de partid nimănui.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *