PRIMĂRIA BOCȘA, LUATĂ DIN NOU CU ASALT DE CANDIDAȚI

După demisia lui Emanuel Dănilă și a viceprimarului Cătălin Tatu, urmată de gestul care a șocat pe mulți, sinuciderea prin împușcare cu arma de vânătoare a lui Emanuel Dănilă, au rămas vacante atât postul de primar cât și cel de viceprimar. Dacă viceprimar cu atribuții de primar a fost numit din rândul consilierilor locali Sorin Perian, printr-un proiect de hotărâre care prevedea delegarea atribuțiilor viceprimarului unui consilier local din consiliul local al orașului Bocșa, a fost numit acel consilier cu atribuții de viceprimar Mirel Pascu, fost primar în Bocșa timp de câteva mandate din partea PSD, el fiind și vicepreședinte al PSD pentru județul Caraș-Severin și președintele filialei Bocșa. Grupul PMP, condus de Eugen Cismaneanțu s -a opus, dar proiectul a trecut de consiliu cu ajutorul grupului PNL, obținându-se alianță temporară a PSD cu PNL. La luptă mare cu Eugen Cismaneanțu, Mirel Patriciu Pascu nu a pregetat în a-și critica contracandidatul la alegerile de luna viitoare, contracandidat cotat cu șanse aproape egale în lupta pentru fotoliul de primar al orașului Bocșa. Cel de al treilea viitor candidat, din partea formațiunii AUR, Tălpeanu Alexandru Gabriel, nu este cotat de către cei principali candidați, Pascu și Cismăneanțu, de a avea șanse, așa că nu îl socotesc un candidat care să le pună în pericol un rezultat bun pentru oricare dintre ei, deși domnul Tălpeanu speră să atragă de partea sa electoratul fostului primar, Emanuel Dănilă și o bună parte dintre nemulțumiții de rezultatele celorlalți doi competitori. Însă nu asta am vrut să vă arăt, ci faptul că fiecare dintre cei doi, atât Mirel Patriciu Pascu cât și Eugen Cismăneanțu, au candidat la alegerile de anul trecut pentru primăria orașului Bocșa, dar au fost respinși la vot de către alegători. Întrebarea care o pun ar fi următoarea :

Oare cum cred cei doi, din momentul în care au pierdut cu brio alegerile în vara trecută, că vor recupera încrederea bocșenilor în ei, încredere pierdută în urma evoluției lor din perioada când au condus destinele orașului ? Prin promisiuni sau prin denigrarea celorlalți competitori?

Nu știu cum vor face asta, însă am urmărit cu atenție parcursul amândurora atât ca primari, cât și în perioada campaniei electorale de anul trecut. Minusurile lui Mirel Patriciu Pascu sunt acele dosare penale în care este inculpat pentru trafic de influență, un dosar și la regimul armelor și munițiilor, al doilea. Făcând parte din caracatița șpăgilor pentru funcții, descoperită în 2019 la Arad, care s-a lăsat cu reținuți și plasați sub control judiciar, MirelPatriciu Pascu recunoscând în fața procurorului DNA această practică ilegală, de răsplătire a muncii la partid cu funcții publice importante și bine plătite în schimbul unei cotizații către partid, fiind din decembrie 2019 sub control judiciar în această cauză.
La rândul lui, Eugen Cismăneanțu are bila neagră a domiciliului stabil în Timișoara, nu neapărat în buletin, dar acolo locuind familia lui, precum și nepăsarea față de oamenii orașului și problemele comunității, lucru de care îl acuză atât Mirel Pascu, cât și o bună parte din cei cu care am discutat. Cum ii cunosc pe ambii viitori candidați la alegerile din Bocșa de luna viitoare, vreau să le spun că oamenii vor alege, cu toată dorința sau opoziția unora, doar pe cel ce le va inspira încredere că va face ceea ce este bine pentru oraș, așa cum au crezut în Manu, acordându-i votul lor. Iar pe celalalt candidat, să nu îl discrediteze, nu se știe cu ce platformă va ieși în față și cum va capta atenția alegătorilor.

Oricum, orașul Bocșa merită un primar care să încerce să îl readucă acolo unde îi este locul, un primar sprijinit de un consiliu care să pună în valoare peisajele și împrejurimile unde erau pe vremuri locuri de relaxare, la Pringhel, lacul Medreș, ori capacitatea de a atrage investitori în locul fostelor fabrici .Idei ar fi, așa cum fiecare dintre cei care au mai fost la cârma orașului aveau idei bune și promiteau marea cu sarea în campanie, iar realizările au lăsat de dorit.Dar, doar așa, prin minciuni și afaceri necurate, un om poate să dispară din memoria oamenilor și din amintirea lor.

Dumnezeu să îi ocrotească pe bocșeni !

A.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *