CIRC PE BANII ȘI RĂBDAREA ORĂVIȚENILOR ÎN ORAVIȚA

După certurile și balacareala din campanie, consilierii locali și primarul Ursu continuă să își plătească polițele rămase neplătite din timpul campaniei. Ultima neînțelegere, cu un efect foarte grav pentru Oravița, este neavizarea bugetului primăriei Oravița pentru 2021. Astfel, proiectul de buget predat comisiei de avizare spre studiere doar cu câteva zile înainte de ședința unde trebuia avizat, a fost respins de patru dintre cei șase membrii ai comisiei. Președintele comisiei, Liviu Almășan a comentat :

Eu cred că ar trebui să ne întâlnim, să se asculte și părerea noastră, să ni se dea documentele pe care le cerem, domnul primar să nu se comporte ca un vătaf pe moșie și să ne considere argații care nu au niciun punct de vedere. Noi avem dreptul să ne spunem părerea și să cerem documente, dar de fiecare dată când facem asta toată lumea în primărie este nervoasă. Dacă nu ne dau documentele înseamnă că au ceva de ascuns! Stabilisem să discutăm problemele urgente ale orașului, dar la noi apar urgențe după urgențe, pentru o virgulă, pentru o sumă lipsă. Asta ține de organizarea din Primărie. Ni se trimit materialele la ora 10 și la ora 13 ne cer să le votăm în ședință. Nu se poate face așa. Și la acest buget, noi am așteptat penultima zi în care să se voteze. Puteam să o facem cu o săptămână înainte și aveam timp să lămurim problemele.”, a spus Liviu Almășan, consilier local Pro România, președintele Comisiei pentru activități economice financiare .Radu Bompa, consilier ales pe listele PNL a adaugat Este nevoie de transparență și este nevoie ca propunerile noastre să fie analizate serios pentru că suntem consilieri cu experiență, care am prins și alți primari la Oravița și am trăit vremuri în care se stătea la aceeași masă și se analizau proiectele și sumele foarte atent înainte să înceapă un proiect.”.

Consilierii sunt total nemulțumiții deoarece primarul Ursu a dat spre aprobare un buget în care se fac investiții nejustificate, lăsând la o parte plata salariilor, acoperita doar pe primele patru luni din acest an. Ei mai spun că aceste contracte au fost promise în timpul campaniei electorale, firmelor de casă ale PSD, în schimbul susținerii financiare din acea perioadă.

Astăzi, începând cu ora 14.00, are loc o nouă ședință unde se va discuta sensibila problemă a bugetului Oraviței.

Update.

Ieri la ședința consiliului local Oravița, bugetul orașului a trecut, nu fără emoții pentru primarul Dumitru Ursu. Într-un articol următor, vă vom dezvălui și înțelegerile făcute cu această ocazie între cele două tabere, primarul PSD și consilierii de la alte partide, modul cum a beneficiat de această dată de ajutorul nesperat al unui consilier local și a putut trece proiectul de buget pentru a fi adoptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *