VIITORUL SUNĂ BINE

La rubrica tinere talente bănățene, astăzi vrem să vă prezentăm o tânără interpretă de muzică populară din Timișoara care, chiar dacă este la o vârstă fragedă, se prevede a fi un muzician de succes. Este vorba de tânăra Amalia Mecheș, elevă a scolii de muzică populară CANTODENA, având-o ca profesor îndrumător pe cunoscuta interpretă de muzică populară românească și sârbescă, Desanca Lalici.

Cu toate că are doar zece ani, Amalia interpretează piese care chiar și unei cântărețe mult mai în vârstă îi pot crea probleme destul de mari, datorită modului lor de interpretare, unul care cere voce și o cunoaștere temeinică a tehnicii de interpretare.Vă prezint mai jos căteva melodii interpretate de micuța Amalia, sperând că voi reuși să vă aduc în suflete, odată cu cântecul și voia bună.

Amalia face parte dintr-o familie în care tatăl, deși nu a facut o profesie din a interpreta muzică populară, are o voce foarte frumoasă, un talent moștenit în totalitate de tînăra și frumoasa lui fiică Amalia. Fratele ei mai mare, este cunoscutul taragotist Ovidiu Balcu, deci muzica face parte integrantă din familia lor.

Împreună cu mama, Cornelia Mecheș, Neli pentru prieteni, ei fac tot posibilul ca micuței, dar talentatei cântărețe, să nu îi lipsească nimic, începand cu investiții de sute de euro în costume populare tradiționale, orgă pentru a se putea acompania singură, precum si orele de muzică, timpul acordat acestei activități, toate însemnând sacrificii făcute de cei doi părinți, Dan și Neli, pentru ca Amalia să își poată urma visul.

În eforturile ei de a deveni cât mai competitivă, din punct de vedere muzical, Amalia este ajutată și de un alt cunoscut instrumentist, prieten din copilărie cu Dan, tatăl Amaliei, saxofonistul Doru Țăranu și de un bun colaborator al acestuia din urmă, Remus Valungan, cărora le mulțumește încă o dată și pe această cale.

Cu speranța că visurile micuței interprete de muzică populară vor deveni realitate, redacția „desprebanat” îi urează mult succes în demersurile ei , iar părinților Cornelia și Dan Mecheș, multă putere, să poată duce pe umerii lor povara susținerii îmvățării unei asemenea profesii pentru fiica lor Amalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.