Platforme şi jocuri care îţi golesc buzunarul.


Uite banii, nu sunt banii ! Cam așa se întâmplă când faci afaceri pe platforme care îți promit câștiguri fabuloase într-un timp foarte scurt. Dar dacă tot am auzit mai multe zvonuri despre „afacerile viitorului” așa cum sublinia un domn care își căuta adepți, clienți, sau mai pe înțelesul tuturor ” fraierul” care să investească și el sa câștige, afaceri păguboase de altfel, ca mai toate jocurile piramidale bazate pe scheme gen PONZI, am decis să fac o verificare. Zis și făcut, am contactat unul dintre anunțurile care promiteau venituri de până la… 4000 ron zilnic.Răspunsul a fost foarte rapid și automat am fost inițiat cum se fac banii.

Simplu, intri pe o platformă, COLLABSTR se numește în cazul ăsta, unde găsești pe Youtube o grămadă de videoclipuri pe care trebuie să le apreciezi. Atât. Iar la fiecare videoclip apreciat primești câte 5 RON. Uite așa, în două ore am făcut 50 RON și deja mă gândeam la cei 4000. Dar au început și niște sarcini preplatite, după cum sună exprimarea inițiatorului, care mi-a transmis că trebuie să plătesc 100 RON pentru a putea să înaintez în funcție, sub denumirea de VIP-1. Cum voiam să aflu mai multe, m-am executat și am plătit, iar rambursarea promisă înainte de plată, a venit rapid, așa că am mai adăugat la suma câştigată 40 de lei. Următoarele sarcini au fost bazate tot pe aprecierea unor videoclipuri pe Youtube până când a apărut o nouă sarcină preplatită, tot de mine. Acum 250 RON, sumă pe care am plătit o și mi s-a dat un nou calificativ de VIP 2. Mâine zi am continuat cu același gând, de a descoperi ce se ascunde în spatele acestor „daruri ” financiare așa facile și noutățile nu au întârziat. Mi s-a cerut să fac o nouă plată de 500 RON pentru calificativul VIP 3, cu o rambursare de 750 RON, sumă pe care am plătit o imediat, așteptând să primesc rambursarea. Atunci au apărut problemele, am fost inclus într-un grup de lucru format din cinci persoane care făceau afacerea împreună. Ca să pot face rambursarea promisă, mi s-au mai cerut să plătesc încă 2870 RON, altfel nu primesc calificativul și nu pot face afacerea de unul singur, doar cu coordonator.

La un calcul automat, eram deja în pierdere cu peste 300 ron și mi se mai cereau aproape de zece ori pe atât. În acel moment mi-am dat seama că asta era politica, să te atragă cu puțin și apoi când începi să crezi că te poți îmbogăți și să nu te lași păgubaș mizând-se pe dorința omului sărac de a se îmbogăți.

Deci, am pierdut 200 lei virtuali, dar sper că voi, cititorii mei, veți avea mai multă grijă de voi și de banii voștri reali.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *