Târgul de Paște demarează… scârțâind

Trecând astăzi prin centrul orașului de pe Bega, inima Banatului, Timișoara, mi-a fost dat să văd că în căsuțele montate deja, din piața Libertății și-au făcut loc câțiva comercianți. Puțini, foarte puțini, dacă ținem cont că până la Paște mai este de o săptămână și jumătate… probabil că ceea ce s-a întâmplat la târgul de Crăciun, care a fost denumit de către comercianții intervievați drept „cel mai slab târg de Crăciun din ultimii 20 de ani”, și-a pus amprenta la târgul de Paște. Așa că nu se mai prea înghesuie nimeni să achiziționeze spațiu de desfacere a produselor tradiționale în această perioadă.

Oamenii încă nu și-au revenit după de doi ani de pandemie, mai cu seamă că războiul din Ucraina este la doi pași de România. Sperăm ca totuși, frica de a nu face afaceri slabe, să nu pună stăpânire pe întreg mediul de afaceri din Banat.

Abia după masă s-au deschis, aproape toate căsuţele fiind ocupate, din discuţiile cu câţiva dintre expozanţi aflând că politica primăriei este să vândă la pachet târgurile, cel de Paşte cu cel de Crăciun .Oricum vom reveni cu articole periodice până la terminarea târgului.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *