Panică nejustificată în stațiile de carburant din țară

După ce pe o postare de pe internet a apărut o fotografie în care prețul carburanților era 11.00 lei, toate canalele de știri, online sau de radio – TV s-au grăbit să prezică o apocalipsă a carburanților în România.

În mod nefiresc, nu au explicat că acea fotografie era dintr-o benzinărie apropiată de granița cu Ungaria, țară unde prețul a fost hotărât la maximul de 1.3 euro pentru un litru de carburant, iar cantitatea care putea fi vândută de către stația MOL către un consumator , limitată la 100 litri la realimentare, ori 500 litri în cazul rezervoarelor speciale, totul ținând seama de viitoarea campanie agricolă și situația actuală a importurilor de carburant.

Cozi uriaşe la staţiile Peco din Galaţi. Ministrul Energiei: Românii nu trebuie să intre în panică

Fără a se verifica motivele acestui preț și ținând seama de contextul actual al situației din Ukraina, au pornit o dezinformare care, fără intervenția ministrului energiei, domnul Virgil Popescu, care a explicat că România nu este în pericol de a rămâne fără combustibil, se ducea înspre o blocare a traficului și degringolada la nivelul întregii țări.

România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi (n.r. – 09 martie 2022) întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI !! Panica s-a creat pe fondul unor preţuri de la graniţa româno-ungară. Am văzut acel preţ de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să ştie că în ţara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei, iar produsul a dispărut de pe piaţa vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop şi astfel această situaţie a început să influenţeze preţul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniţă este o excepţie şi nu vorbim de lipsă de benzină şi motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar şi nu la preţul dat ca exemplu”, a scris ministrul energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.Astăzi barilul de petrol a scăzut cu 17% ajungând la 105.6 dolari. Așa că de astăzi vom vedea că acele cozi la stațiile peco, cozi care ne aminteau de anii „epocii de aur”, vor dispărea, iar prețurile carburanților își vor reveni.

UPGRADE.

Iată și declarația de presă a prim ministrului Nicolae Ciucă, dată cu această ocazie. ⬇️click pe link ⬇️

https://fb.me/e/1I3EX7Rhy

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *