Încep lucrările la compania de termoficare.

Sau cum să arunci pisica moartă în grădina altuia.

În plină criză a căldurii în municipiul de pe Bega, compania de termoficare, COLTERM, anunţă începerea unor lucrări ale reţelei municipale şi implicit, oprirea furnizării căldurii şi a apei calde în zonele respective.Doar aşa puteau scăpa primăria Timişoara şi primarul Dominic Fritz, de anatema aruncată asupra lor de către locuitorii branşaţi la Colterm, locuitori care îngheaţă în case.Aruncând responsabilitatea asupra altora, care trebuie să termine lucrarea în termen, ca nu cumva locuitorii zonelor indicate să stea mai mult timp fără seviciile contractate de la Colterm, primăria Timişoara a scăpat de responsabilitatea pe care o avea faţă de cetăţenii oraşului în ceea ce priveşte agentul termic.Deci, sunt buni şi armata de consilieri la ceva, la exonorarea primăriei de o problemă spinoasă, încălzirea. Dar iată comunicatul cu care COLTERM se spală ope mâini faţă de cetăţenii Timişoarei :

„Compania de termoficare a anunțat că va întrerupe furnizarea încălzirii la Punctul Termic Păltiniș, luni, 31 ianuarie, între orele 8 și 17. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Sorin Titel (toți consumatorii), Victor Babeș (de la nr. 4 până la nr. 10), Protop. George Dragomir (de la nr. 1 la nr. 5), B-dul Mihai Viteazu (nr. 9, 32, 34), Sfânta Rozalia (nr. 1 și 3), Piața Bălcescu (nr. 1, 3, 4, 5, 7 și 8), Str. Ghirlandei (Liceul Moisil), str. Izvorului (imobil nr.7), str. Feldioara (nr. 1, 3, 4 și 6), str. Independenței (nr. 3, 4 și 5), str. C. Porumbescu (nr. 1 și 3) și str. 1 Decembrie (consumatorii de la nr. 2, 5 și 12). Lucrările se fac în cadrul proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană, Etapa II” și pentru trecerea la noua rețea reabilitată. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și, totodată, vă informăm că nerespectarea orelor de începere și finalizare a lucrării cade direct în sarcina prestatorului”, au transmis reprezentanții Colterm.

Dacă se vor termina sau nu, vom vedea, dar dacă au început, probabil că vor continua şi la alte puncte de lucru. Oricum căldura furnizată acum.este aproape insesizabilă în unele puncte ale oraşului .

de Blaj M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *