Gerul năpraznic a înghețat râul Bega, Covid-19 nu moare.

Chiar dacă astăzi am primit știrea că numărul de infectări cu Covid 19 în România a trecut de 34.000, subiectul acesta prea îl vezi peste tot, tulburând viața și zilele tuturor oamenilor, așa că am hotărât să scriu despre ceva frumos, normal pentru perioada aceasta a anului, frigul și gerul lunii ianuarie.Gerul din nopțile și zilele trecute a făcut ca râul Bega să înghețe, pe porțiuni sau pe toată suprafața apei. Unele porțiuni înghețate in totalitate, aveau gheata atât de groasă, încât pietrele aruncate de unii oameni pentru a testa grosimea gheții, nu au reușit nici măcar să o crape.

În locurile unde nu a înghețat, rațe sălbatice și găinușe de baltă, își caută hrana înotând sau merg pe gheaţa groasă pentru a ajunge la ochiurile de apă.

Chiar și în această zi, când ANM a transmis că vremea se va încalț, este destul de frig, cu temperaturi in jurul 0°C. Dar vă voi atașa niște fotografii, pentru a vedea voi înșivă ceea ce v-am povestit mai sus. În schimb, după podul Modoş, parcă este altă lume, apa fiind mai lată, îngheaţă mult mai greu, iar viaţa faunei sălbatice este mai vie, apa fiind plină de păsări care fac ceea ce ştiu ele mai bine, adică înoată şi caută de mâncare.

Oricum, ar fi extraordinar dacă am putea trăi doar cu grijile care le au păsările, adică doar pentru a găsi hrana zilnică sau pentru a se înmulţi,.Fără stresul la care suntem supuşi zilnic, viaţa noastră ar fi mult mai liniştită şi implicit mai lungă, dar cum noi suntem vârful lanţului trofic, trebuie să ne gândim la toate şi la toţi, inclusiv la epidemia de Covid-19 care astăzi afectează întreg mapamondul. Să sperăm că vom trece cu toţii de această încercare şi vom vedea şi zilele primăverii pe care o aşteptăm în martie.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *