Protestul păturilor la Timişoara.

Cu lacrimi în ochi, mitropolitul Banatului Ioan Selejan, s-a alăturat acţiunii de la Clinica de Oncologie, unde a adus paturi electrice, după ce săptămâna trecută, Biserica Ortodoză a donat mai multe perne, pilote si pături.

Văzând situaţia care este in spital, mai ales acesta de Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus săptămâna trecută plăpumi şi perne noi pentru toate paturile şi încă 2 paturi electrice. Şi acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabilă, care îl ajută pe bolnav să îşi schimbe poziţia în care stă zeci de zile. Sunt foarte bune, pentru că bolnavul poate să stea în diferite poziţii, ori ştiţi ce înseamnă să fii bolnav, când oricum te mişti, cauţi o mângâiere

Am luat legatura cu o firma din tara care produce elevatoare. Sunt niste piese, aparatura medicala, care usureaza munca asistentilor si a celor care ii ingrijesc pe bolnavi sa ii ridice din pat si sa ii poata duce mai usor la baie pentru a le face igiena. Sunt oameni care stau luni de zile in pat si nu pot sa mearga la baie. Am comandat astazi 3 elevatoare, o sa lasam 1 sau 2 aici. Eu acum vin de la Spitalul Gataia, unde acum am descarcat 2 tone de alimente si au si ei nevoie de asemenea elevatoare, pentru ca la spitalele acestea am gasit oameni internati de 30-40 de ani.

Nu sunt lucruri foarte mari, n-am facut minuni, dar ma gandesc ca autoritatile de stat investesc foarte mult in aparatura de inalta performanta, dar asemenea lucruri elementare, un pat din acesta… ar trebui sa se gestioneze mai bine resursele pentru spitale.

Din cauza frigului ne-am mobilizat. Noi suntem in relatii foarte bune cu toate spitalele. Si in toamna, cand au fost probleme cu gazele, am procurat doua generatoare de curent, tot pentru doua spitale, in caz ca raman fara incalzire, sa poata folosi aceasta sursa proprie pentru a se putea incalzi. Si acum lucram la niste instalatii pentru o maternitate” a spus mitropolitul Banatului, Înaltpreasfintitul Ioan Selejan.

Grupul civic Liga de Vest, a organizat acţiunea „Protestul Păturilor” de la Timisoara, deoarece de zile intregi, bolnavii din Clinica de Oncologie indura frigul.

„Suntem uimiti, uluiti si incantati de amploarea actiunii noastre. Ne inclinam in fata bunatatii voastre. Oameni de toate varstele au ales sa dea o mana de ajutor celor aflati in suferinta.

Multumim tuturor si fiecaruia in parte pentru ca tineti viu spiritul Timisoarei. Suntem profund impresionati de calitatea si bunatatea celor care au ales sa petreaca timp alaturi de noi si sa dea o mana de ajutor. Fie ca bunatatea de care dati dovada sa va fie rasplatita inmiit! Va iubim, oameni buni! Multumim, I.P.S. IOAN SELEJAN, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului, pentru placuta surpriza. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti „, au transmis cei care au organizat evenimentul, dupa ce o multime de oameni au raspuns prezent apelului facut in urma cu doua zile si au venit luni la Clinica de Oncologie unde au adus pilote si paturi.

Donatiile de acest fel catre spital au inceput de saptamana trecuta, cand mai multi oameni de bine din Timisoara, au aflat conditiile in care sunt tratati bolnavii de cancer şi le-au intins o mana de ajutor, răspunzând apelului omului de afaceri Dan Dinu Saptamana trecuta, fostul prefect de Timis Eva Andreas, i-a transmis o scrisoare deschisa viceprimarului Ruben Latcau, in care, preciza şi ca nu ii doreste sa ajunga intr-un spital neincalzit pe timp de iarna, cu atat mai putin la Oncologie, acolo unde ea a fost internata pentru tratament si a plecat datorită frigului. Colegii noştrii de la opiniatimişoarei.ro au realizat şi postat pe youtube un filmuleţ cu cele descrise mai sus, filmuleţ pe care vi-l prezentăm acum şi dumneavoastră.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *