SORIN PAŞCA ŞI MUZICA POPULARĂ DIN BANAT

Astăzi vreau să vă spun câteva cuvinte despre un tânăr interpret de muzică populară, care cântă și instrumental la acordeon și orgă. Sorin Pașca, căci despre el este vorba, s-a născut în urmă cu 46 de ani, chiar în ziua de Crăciun, 25 decembrie, în localitatea Fibiș, județul Timiș. Încă de mic a cochetat cu acordeonul, iar la 18 ani a întrat sub aripa profesorului de muzică Radu Eneșca de la școala populară de artă din Timișoara.

Datorită unor situații care nu au depins de voința lui, a fost obligat să urmeze o altă profesie, cea de șofer, dar dragostea pentru muzică a fost mai puternică, din 2014 intrând din nou în rândurile celor cărora bănățeniii îi denumesc „muzicanți”.

Astfel, Sorin Pașca a început să cânte în cel mai serios mod, alături de instrumentiști consacrați, mai întâi doar la orgă sau acordeon, mai apoi a început să cânte și solo, lucru care a avut un impact de succes

asupra ascultătorilor săi. Lucian Mărgeneanțu este unul dintre instrumentiștii cunoscuți din Banat care a vrut și a reușit să îl ajute pe Sorin Pașca să își atingă visul de a putea fi și solist vocal, pe lângă faptul că este și organist sau acordeonist.

Este foarte bine când vrei și poți să ajuți un coleg să își realizeze un vis, dar când protagonistul este înzestrat și cu talent, totul merge de la sine. Pentru a vedea și dumneavoastră că nu ne ținem de glume, sau că nu lăudăm doar, am selectat o melodie din repertoriul cântat de Sorin Pașca, o melodie bănățeană, care în mod sigur va ajunge la inimile urmăritorilor noștri.

Sperăm că intenţia noastră a fost una de bun augur, atât vis-a-vis de dumneavoastră, urmăritorii nostrii fideli, cât şi de solistul şi instrumentistul Sorin Paşca.Vrem să vă spunem că dacă doriţi să vă bucuraţi de melodiile interpretate de Sorin, îl puteţi găsi pe pagina de facebook cu acelaşi nume sau apelând la numărul de mobil +40.745.621.379.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *