Bomba de la Consiliul județean Caraș-Severin a explodat

Capetele de acuzare, pe baza cărora Tribunalul Caraș-Severin, la propunerea DIICOT, a dispus arestarea 30 de zile a Luminiței Jivan,

fost deputat şi fost lider PSD Caraș-Severin, a Mariei Paulescu, şefa Direcției Drumuri Județene și a lui Ionel Adrian Panfilescu, sunt multe și fiecare te poate trimite ani buni după gratii : Șantaj, trafic de influență, abuz în serviciu, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și luare de mită! Acestea sunt motivele pentru care cei trei au fost arestati preventiv pe 30 de zile.

Filmul a început cu filaje și interceptări, iar după mai multe descinderi efectuate de procurori la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin în ultima perioadă, ieri a căzut bomba: arestarea pentru 24 de ore a celor trei. Aseară bomba a explodat; cei trei au primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

În sarcina lor procurorii au reținut mai multe infracțiuni legate de deturnarea unor sume de bani din programele Anghel Saligny și PNDL în folos propriu:

S-a reţinut faptul că, după trimiterea în judecată a suspecţilor, în două cauze distincte instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, aceștia au continuat sa realizeze scopul infracțional, prin noi acte și fapte de natură penală.Astfel, începând cu luna noiembrie 2020, după instalarea în urma alegerilor din luna septembrie a noului președinte al consiliului județean Caraș-Severin, fideli rezoluției infracționale, parte din membrii grupului și-au consolidat poziția în grup, devenind consilierii onorifici ai acestuia, fără a fi remunerați și fără a figura pe statele de plată ale instituției, având ca scop promovarea intereselor personale, prin contractarea achizițiilor publice.În acest scop, suspecţii au procedat la cooptarea în grupul infracţional a factorilor decizionali din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, respectiv a directorului executiv și a consilierului președintelui consiliului județean Caraș-Severin”, a transmis ieri DIICOT într-un comunicat.

Ce va urma ? Zile fierbinți pentru angajații Consiliului Județean Caraș-Severin care de un an muncesc într-o tensiune greu de imaginat. A

Vrem să vedem și reacția președintelui CJ C-S Romeo Dunca în această cauză, deoarece dânsul este cel care a girat aducerea celor două doamne: Luminița Jivan și Maria Paulescu!

Vom vedea în zilele următoare care va fi situația în această speță.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.