TIMIŞOARA VA AVEA TÂRG DE CRĂCIUN ŞI PATINOAR ÎN PIAŢA OPEREI

Târgul de Crăciun de la Timişoara | Radio România Reșița

Modul in care este organizată perioada de desfasurare, s-a modificat la Târgul de Crăciun de la Timişoara. Anul acesta, autoritătile au dorit să schimbe complet configuraţia cunoscută şi să aduca elemente noi.

Mai exact, pe platoul din fata Operei va fi amenajat un patinoar şi în parcarea de la Modex va fi locul unui parc de distracţii. Nu lipsesc nici locurile unde se poate servi mancare, ci vor fi doar doar mutate pe strada pietonală Mărăşeşti, în lateralul Operei, unde vor fi parcate food truck-uri cu bunătăti de tot felul.

România, împodobită cu patinoare. Cât ne costă distracţia pe gheaţă în  acest an, oraş cu oraş

În total, aproape 100 de comercianti si-au aratat interesul pentru a-şi comercializa vreme de peste o lună produsele, la târgul de Crăciun de la Timişoara, la aceasta ediţie.

Au aplicat pana in prezent 92 de firme. Am gandit initial ca in Piata Operei sa nu fie mancare deloc. In zona din fata Operei o sa avem patinoarul si un parc de distractii la Modex. Zona in care se vor comercializa mancaruri ne dorim sa o mutam pe strazile Marasesti si Victor Vlad Delamarina. Vom avea destule casute pentru comercianti. Ele trebuie sa fie la distante mai mari, avand in vedere si pandemia„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Şi de această dată, Târgul de Crăciun se va organiza inclusiv în Piaţa Libertăţii. Aici vor avea loc concerte si spectacole, precum şi proiecţii de lumini pe clădiri ca şi anul trecut.

In Piata Libertatii vom avea amplasata o scena si vom avea si mesteri si mestesugari. Pe strada Alba Iulia vom avea doar luminite, iar in zona dinspre Catedrala, acolo unde in mod traditional este amplasata ieslea, vom avea un mester care va sculpta manual personajele din iesle„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, director Casei de Cultura Municipiului Timisoara.

Anul acesta, la Targul de Craciun vor participa 92 de comercianţi care s-au înscris până la termenul limită din 8 noiembrie.

Deschiderea festivă a targului va avea loc ca de obicei, de Ziua Naţională a României, iar evenimentele vor avea loc până in 15 ianuarie 2022.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *