Noua administrație locală reînvie tradiția la Bocșa.

Cu ocazia rugii vasiovene, desfășurate în curtea Bisericii din Vasiova, ca in vremurile de demult, primăria Bocșa, prin edilul șef, Mirel Pascu, transmite locuitorilor urbei un mesaj prin care îi cheamă la sărbătoarea orașului.

Mirel Patriciu Pascu, primarul orașului Bocșa

” Cunoaștem cu toții că, în data de 8 septembrie, de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Maicii Domnului, „după străvechiuri zăcoanie” ne spune Tata Oancea, vasiovenii își serbează ruga „tare mândră și frumoasă, cum nu-i alta-n tăt Banatul.”

După o pauză îndelungată, „Ruga de la Vasiova” se întoarce acasă!
Cu îngăduința Preasfințitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, miercuri, 8 septembrie 2021, la Sfânta Sărbătoare a Nașterii Maicii Domnului, de hramul Bisericii din Vasiova, alături de sărbătoarea religioasă cinstită prin rugăciune și Sf. Liturghie, oficiate dimineața, începând cu ora 10.00, bocșenii sunt invitați, de la ora 18.00, la tradiționala Rugă de la Vasiova!

În deschiderea Rugii, ne vor bucura printr-un program de dansuri populare tinerii de la Ansamblul „Bocșana”, instruiți de coregrafii Ilia Ciurcea și Octavian Peptenaru.
Apoi, îndrăgiți interpreți de folclor vor aduce voia bună prin cântec. Invitații Rugii de la Vasiova din acest an sunt prieteni vechi ai Bocșei: Valeria Arnăutu, Ramona Faur și Dumitru Teleagă.

Iată că, după mulți ani, bocșenii sunt invitați din nou, în straie de sărbătoare, în curtea Bisericii din Vasiova, ca pe vremea lui Tata Oancea, să-și serbeze ruga!
Pentru că, la Bocșa reînviem tradiția!
Primar
dr. Mirel Patriciu Pascu”

Un mesaj frumos, un mesaj de solidaritate cu tradițiile orașului, un mesaj venit de la un fiu al orașului Bocșa, reîntors în fruntea urbei.

Felicitări organizatorilor acestui eveniment care face parte din viața orașului, care reunește laicul cu folclorul, așa cum era secolul trecut.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *