MUZICĂ BUNĂ ÎN DIRECT DIN PIAȚA LIBERTĂȚII DIN TIMIȘOARA

S-a terminat și a doua zi din sărbătorirea zilelor orașului Timișoara, o zi cu muzica populară nemaipomenită cântată de oameni nemaipomeniți, o zi cu dansuri populare în compania ansamblului Timișul. Aranjamentul muzical a fost orchestrat de profesor doctor Dejan Galetin și instrumentiștii ansamblului de muzică Timișul, unde am văzut oameni cunoscuți, ca și renumitul taragotist Ioniță Enea, dar și tinerii care le calcă pe urme mult mai consacratilor lor profesori.

Ne-au incantat cu vocile lor printre alții, Dumitru Stoicănescu și Carmen Popovici Dumbravă, iar spectacolul s-a încheiat cu recitalurile lui Petrică Miulescu Irimică și Andreea Voica. O muzică bună, cântată de oameni buni pentru bănățenii din piața Libertății din Timișoara. Pentru voi, un colaborator al DESPREBANAT a filmat câteva videoclipuri cu interpreții de astăzi, iar reprizele muzicale în interpretarea lui Petrică Miulescu Irimică și Andrea Voica au fost filmate integral.Ne cerem scuze pentru calitatea filmărilor, dar mulțumim pentru bunăvoință cititorului nostru care ne-a trimis materialul filmat de el. Vizionare plăcută.

Pentru mulți dintre cei prezenți a fost un moment mult așteptat, de muzică populară în public, nici cântăreții sau dansatorii neputând profesa în perioada de restricții dure care a durat începând din vara trecută până acum două luni.Toată lumea a avut de câștigat, atât cine a cântat, cât și cei care au ascultat.

Dumnezeu să binecuvânteze Timișoara și pe timișoreni !

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *