Flavia și Aurora – greu început de revenire la viață

Fiind a doua duminică de când s-au redeschis porțile pieței de vechituri Flavia, am fost să văd cât de multă lume este astăzi în piață, dacă întradevăr oamenii sufereau datorită faptului că a fost închisă piața atâta timp.

Iată prima impresie care am avut-o apropiindu-mă de piață Flavia, că există mișcare, dar una slabă, parcă teama încă este stăpână pe oamenii din Timișoara. Ori poate să fie deja plecați în concedii… Nu putem ști asta, dar după câți oameni erau pe stradă, mi am dat seama că afacerile sunt în suferință.

Din păcate, nici în interiorul pieței nu era mai bine, oameni putini, atât vânzători cât și cumpărători, marfă multă cu preturi mici, aceleași de anul trecut, deși preturile au crescut la toate, curent, carburant, gaze, etc.

La ieșire am observat și faptul că aproape 15 % din mesele pieței, nu erau ocupate, nu mai spun in spatele lor, unde se ținea marfa expusă pe jos, în cutii, putini comercianți, și mai putini cumpărători, vine august când va fi și mai slab ca și vânzare… Vremuri grele pentru comercianții noștrii. Rămâne doar speranța că odată cu trecerea pandemiei, comerțul va reînvia, așa cum a fost odată.

O duminică in care afacerile au mers foarte slab, așa cum au și confirmat doi dintre comercianții obișnuiți ai pieței, marfă multă, clienți puțini, iar bani și mai puțini.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.