TEMPERATURILE CANICULARE NE OBLIGĂ SĂ AVEM AER CONDIȚIONAT

Astăzi, nu mai putem vorbi despre instalațiile de climatizare ca despre un lux, temperaturile existente acum, ne obligă efectiv să ne montăm instalații de climatizare, atât acasă cât și la birou. Pentru a putea avea un randament bun, angajații trebuie să aibe condiții de lucru care să îl stimuleze, să se gândească la ceea ce trebuie să facă. Pentru asta trebuie să ne îngrijim de locul unde își desfășoară activitatea, pentru a obține din partea angajaților randamentul maxim. Temperatura ambientală este unul din factorii care îl pot face pe un angajat să fie profitabil, ori din contră, să atârne ca o piatră de moară în economia muncii dintr-o societate. Revenind la instalațiile de climatizare, acestea trebuie alese cu grijă, ținând cont de suprafață și de volumul de aer care trebuie răcit, pentru a obține un raport calitate/preț optim. Cea mai bună variantă este cea cu convertor, care dă iarna cald și vara rece. Prețul lor este mai mare, dar cum pot fi folosite în ambele cazuri, sunt mai căutate ca și instalații de climatizare.

Perioadele caniculare au devenit din ce în ce mai frecvente, iar achiziția aparatelor de aer condiționat crește de la an la an. Este important să ții cont de câțiva factori atunci când achiziționezi un aparat de aer condiționat cu tubulatură pentru ventilație, ventiloconvectoare și agregate de răcire sau aparate de aer condiționat, multisplit /sistem split

Aparate de aer condiționat Split / Multisplit

Sistemul split și multisplit este format din două unități: una exterioară de sine stătătoare și una interioară (split) sau mai multe (multisplit).

Unitatea exterioară este formată din compresor, condensator și vaporizator. Se atașează peretelui exterior camerei care urmează să fie răcită. Unitatea interioară conține bobina de răcire, o suflantă și un filtru de aer.

Agregate de răcire

Agregatele de răcire sunt create și folosite pentru a optimiza performanța unității și pentru a gestiona mai bine consumul de energie și costurile de funcționare. Deoarece folosește energie care provine din surse regenerabile, emisiile de noxe sunt minimizate considerabil.

VENTILOCONVECTOARE

Un echipament ușor de folosit pentru răcirea spațiilor, ventiloconvectorul funcționează prin absorbția aerului cu ajutorul ventilatorului încorporat. După filtrarea aerului se trece prin schimbătorul de căldură încorporat. Se obține aerul cald sau rece care va asigura temperatura dorită.

Revenind la găsirea unei societăți care să se ocupe cu rezolvarea acestui subiect, sensibil pe timpul verii, climatizarea, trebuie să luați în calcul o societate care să vă ofere următoarele servicii, pentru a nu avea probleme mai târziu.

1. Proiectare si consultanta tehnica de specialitate pentru determinarea si selectarea solutiilor tehnice pentru instalatiile de ventilare si climatizare, termice, electrice, sanitare, gaze naturale si automatizarile aferente

 2. Furnizarea de echipamente si materiale HVAC .

 3. Executie, reparare si modernizare pentru instalatiile de ventilare si climatizare termice, electrice si sanitare si automatizarile aferente

 4. Service si mentenanta pentru echipamentele de incalzire, ventilare si climatizare

Dacă veți respecta aceste condiții, nu veți avea niciodată probleme cu instalația de aer condiționat, cu excepția lucrărilor de mentenanță periodice, lucrări absolut normale.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *