Flavia, un tărâm de neatins, păzit de poliția locală

Din cele spuse de mai mulți comercianţi cărora li s-a spus de către angajații politiei locale, prezenți în număr foarte mare astăzi în zona piețelor Aurora și Flavia, să își bage marfa înăuntru că fără acord la primărie nu pot vinde, oamenii nu înțeleg ce fel de acord le mai trebuie, ori vor să amâne pe cât posibil momentul când îl vor obține. Oamenii nu au mai mers să obțină de la primărie acele documente, neexistând o predictibilitate a afacerilor în Timișoara, cine știe, poate de săptămâna viitoare se introduce din nou starea de urgență, ori apar noi restricții și au plătit degeaba, pentru că da, acel acord nu se dă gratis, trebuie plătit suficient de mult încât să te afecteze dacă nu îți poți desfășura activitatea.Ori astăzi, poliția locală cu efective sporite, a verificat să nu se deschidă nici o tarabă fără să aibe acordul de funcționare eliberat de primărie, bugetul orașului sărăcit de pandemie trebuie refăcut cumva, și cum altfel decât prin contribuția localnicilor.Facem haz de necaz, dar parcă această formațiune plătită din bani publici să asigure liniștea și ordinea în oraș, lucrează doar împotriva cetățenilor, nu de puține ori aceștia reclamând că acțiunilșe poliției locale sunt de pândă , pentru a surprinde cetățeanul că încalcă vreun articol din acel HCL care a disperat pe mulți cu mărimea amenzilor, ca și cuantum, care le are in cuprins, mult mai mari decât cele stabilite în legile elaborate de parlamentul României.

Aceasta este legea care reglementează actele de comerț în piețe și oboare

In acest scop, va fi atașat articolul 2 din LEGEA 650/2002 care reglementează actele de comerț pe teritoriul României, iar aici aveți link-ul unde puteți citi întregul conținut al respectivei legi

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/40676

Art 2.Exercitarea activităţii de comercializare în zone publice este supusă acordului autorităţilor administraţiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora şi a planurilor de urbanism.

Din informațiile noastre, piața Flavia se va deschide la începutul lunii iulie și va rămâne așa până pe suprafața actuală a pieței va fi întocmit un nou PUZ care va cuprinde clădiri și construcții noi. Așa că zilele acestei piețe celebre deja în Banat, sunt numărate, locul fiind transformat în noi locuri de locuit și clădiri cu spații comerciale. Bineînțeles, zvonurile sunt multe, la fel de multe sunt false, dar viața ne învață că dacă nu faci foc, nu iese fum. Ceva adevăr există în toată povestea asta, altfel nu s-ar vorbi atâtea. Ceea ce este cel mai important, că locatarii străzii Lacului nu mai sunt agasati de tot felul de tuciurii care vând orice, oriunde, oricând și nu mai au parte de gunoaiele rămase după spartul târgului.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *