CUTREMUR DE PROPORŢII LA ÎNMATRICULĂRI AUTO
Zece dintre angajaţii Serviciului de Înmatriculări din Timişoara au fost ridicaţi azi dimineaţă de ofiţerii DGA, fiind cercetaţi pentru luare de mită.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre zece angajaţi care au fost ridicaţi de ofiţerii DGA şi au fost duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş la audieri. Cei zece sunt cercetați pentru luare de mită. Aacelași surse spun că ei ar fi încasat sume de bani pentru a urgenta dosare de înmatriculare auto.Mita încasată de polițiștii în cauză, timp de patru luni, ar totaliza peste 100.000 de lei.Circuitul se ştie de mult, pe la firmele de înmatriculări, doar de la ei agenţii de poliţie primind „atenţia”.Oare ce s-a întâmplat de totul a sărit în aer ? Precis nu s-a mai cotizat mai sus, iar acolo s-a spus „stop joc”, altfel, la cât de bine funcţiona angrenajul mitei la Biroul de Înmatriculări Timişoara şi de câtă vreme, nu se putea opri decât din interior. Dar este bine că măcar în al doisprezecelea ceas s-a oprit, acum să vedem pentru cât timp…în România orice minune ţine trei zile .
”Astăzi, 14 iunie 2021, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș au pus în executare un număr de 10 mandate de aducere față de 10 agenți de poliție din cadrul S.R.P.C.I.V. – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită.
În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.
În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită. La acest moment, cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive. La activitățile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operațional 2 Timișoara și Serviciul Județean Anticorupție Arad. În funcție de evoluția cercetărilor vom reveni cu detalii”, a transmis Direcția Generală Anticorupție – Timiș, pentru MEDIAFAX
de A.C.