Mână criminală în explozia de la Arad

Explozia din parcarea unui supermarket din Arad, în care a murit afaceristul arădean Ioan Crișan, a fost provocată de o mână criminală, după verificări fiind descoperite urma de explozibil, fiind determinat faptul că bomba a fost pusă sub scaunul șoferului.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General

Parchetul general a anunțat sâmbătă seară că a preluat ancheta în cazul morții afaceristului din Arad, motivul invocat fiind „complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor”, se arată în comunicatul transmis de Parchet.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021. (…) Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”

Bomba a fost montată sub scaunul șoferului

Surse judiciare spun că în mașină ar fi fost plasată o bombă, anchetatorii găsind praf de pușcă pe bancheta din spate. Dispozitivul exploziv ar fi fost controlat de la distanță printr-o telecomandă.

Sursele spun că bomba care l-a ucis pe Ioan Crișan a fost montată sub scaunul mașinii pe care o conducea acesta, un Mercedes . În urma exploziei, balamalele scaunului ar fi fost smulse.

„Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere. A fost întocmit un cerc de persoane suspecte. Este și echipa pirotehnică a SRI. Vom ajunge și la persoanele sau persoana care a produs acest incident și va fi tras la răspundere penală. Se ridică probe de la fața locului și se încearcă să se stabilească ce substanțe au fost folosite. Am refăcut și traseul pe care l-a avut victima”, a spus Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, la un post de televiziune central.

În asemenea momente, te poți gândi că siguranța nu mai poate fi garantată de către organele legii, asemenea atentat cu bombă, la viața cuiva, nefiind un lucru întâmplat până acum în România. Ioan Crișan era un afacerist cu produse piscicole, având crescătorie de somn african, singura din România și crocodili pentru consum. Sperăm că cei vinovați vor fi prinși și puși sa plătească pentru cele făcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *