TIMIŞOARA, PLINĂ DE VIAŢĂ DUPĂ RELAXAREA RESTRICŢIILOR

Restricțiile s-au ridicat de aproape două săptămâni, timp în care urbea de pe Bega începe să revină la ceea ce era odată., terase pline, oameni în centrul istoric sau piața Operei, copii la porumbei, totul își revine la forma consacrată de oraș european.

Plmbandu – mă pe strada Alba-Iulia, kilometrul zero al capitalei Banatului, am admirat clădirile, vechi, istorice, unele cu pietre comemorative care spun că în ele au locuit personalități ale României ante și interbelice. Astfel la numărul 9 sau 11 este o casă pe care se află o placă comemorativă ce spune că se află în grija fundației Sorin Titel deoarece acolo a locuit marele romancier Camil Petrescu o perioada.

Puțin mai încolo, la numărul cinci, de pe aceiași stradă, altă plăcuță comemorativă pe o clădire, de data aceasta indică doar proprietarul casei, un medic de naționalitate arabă, care deține mai multe clădirii importante în zonă și case de schimb valutar în tot orașul, un om respectat de cei care îl cunosc.

De aici se vede multiculturalitatea acestui frumos oraș și toleranța de care dau dovadă locuitorii lui. Parcurile, cu flori ofilite, plâng după administraţia Robu, cei de la Horticultura SA neavând nici o problemă că florile din parcurile din centrul oraşului sunt ofilite, exceptând trandafirii și niște mici floricele albastre care abia au scos capul din iarba aflată în rondurile cu lalele vestejite.

Cred că mulți timișoreni regretă acum administrația Robu, dar așa cum am mai spus-o, primarul Robu a pierdut alegerile pe mâna lui. Probabil că a învățat ceva despre oamenii care populează Timișoara. Eu sper doar ca acest articol să fie citit de persoane care pot schimba lucrurile existente acum, în bine.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *