SIMPOZIONUL LALEAUA PESTRIŢĂ DIN BANAT

O nouă activitate a centrului pentru cultură din Caraş-Severin se va desfăşura mâine, on-line de data asta datorită situaţiei actuale, dar o activitate care poate să devină anuală, promovând cultura urbană şi rurală din zonă.

„Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă Timiș în colaborare cu Asociația „Pentru Vorbirea Bănățană“ (președinte Vasile Linția) și Asociaţia Culturală „Lunca Pogănişului“ (președinte Daniela Crainic) organizează în data de 27 mai 2021, începând cu ora 15.30, simpozionul on-line „Laleaua Pestriţă“. Acţiunea face parte din proiectul de promovare şi conservare a culturii urbane şi rurale din Banatul de Munte”.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este fb_img_16220252944842385473918049108145-1024x724.jpg

Manifestarea se va desfășura pe Google Meet. Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene Caraş-Severin şi Timiş, personalităţi culturale implicate de-a lungul timpului în acest demers, reprezentanţi ai unor ONG-uri precum şi specialişti care au ca obiectiv promovarea patrimoniului natural şi cultural. Manager, prof. Ioan BENGA

Încet, încet ne revenim la normal privind evenimentele culturale desfăşurate în Banatul de munte, acum mai aşteptăm să se poată participa fără restricţii şi la festivităţile organizate cu ocazia sărbătoririi hramului bisericesc din satele bănăţene, vestitele „nigei „, aşa cum li se spune în grai bănăţean, acestor petreceri publice iubite de locuitorii satelor bănăţene.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *