Protest față de carantină, aseară în centrul Timișoarei.

S-a strigat din nou adunarea în centrul Timișoarei. Piața Victoriei a fost împânzită de jandarmi pentru protestul anunțat după ora 16. Peste 30 de oameni nemulțumiți de măsurile luate de autorități au ieșit să strige împotriva guvernului. Nefind lăsați să se adune în Piața Victoriei, au pornit la plimbare prin oraș. Și-au confecționat  pancarte și au mărșăluit cu steaguri, cu Constituția sau cu câte o cruce în mână. Mulți dintre ei spun că sunt și anti-vaccin. Au ajuns în fața Catedralei, unde s-au urcat pe trepte și au început să strige mesaje la adresa autorităților: „Jandarmeria apără hoția”, „Fără carantină”, „Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta”.

Jandarmii au împărțit amenzi, pentru că majoritatea protestatarilor nu aveau mască și nici declarație pe proprie răspundere, obligatorie pe perioada carantinei. Unii dintre cei mai recalcitranți manifestanți au fost luați cu duba de jandarmi și duși la secția de poliție.

Timișoara și localitățile Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc sunt în carantină din 8 până în 22 martie. CJSU sa reunit aseară și a hotărât cu 20 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă și 10 abțineri, prelungirea cu o săptămână a perioadei de carantinare în Timișoara și zona periurbană.

Doar că neîntrunind un număr de două treimi, măsura carantinării nu a trecut, așa ca în noaptea asta, la ora 00.00 carantina se ridică.

Președintele consiliului  județean Timiș, Alin Nica, și-a experimat regretul pentru stresul la care au fost supuși locuitorii zonelor carantinate, în aceste două săptămâni. Tot el, mai spune și faptul că acum va trebui să avem grijă cu purtarea măștii de protecție și a distanțării sociale, pentru a nu risca o nouă situație asemănătoare, iar vaccinarea este una dintre variantele susținute de Nica, pentru a putea opri acest flagel mondial.

Municipiul Timișoara și alte patru comune au intrat în carantină din 8 martie, cauza fiind numărul mare de infectați cu Covid 19.

A.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.