VREME SCHIMBĂTOARE LA ÎNCEPUT DE PRIMĂVARĂ !

                        În Caraș Severin ninge ca în decembrie, zăpada are deja două degete în zonele joase și ninge în continuare.Chiar dacă mai sunt câteva zile până la începutul primăverii din punct de vedere al calendarului anotimpurilor, zăpada care cerne și probabil frigul care o va însoți, va pune în primejdie pomii care au înmugurit, chiar și  înflorit unii dintre ei, culturile de vie și butașii de trandafiri, culturi care sunt deja toaletate de primăvară

La Doclin, în județul Caraș Severin, zăpada a pus stăpânire pe parcul cu arbori seculari din mijlocul comunei, iar acoperișurile caselor sunt albe.Sperăm doar că stricăciunile pricinuite de această zăpadă, “a mieilor” după cum se spunea din bătrâni, să fie cât mai reduse pentru gospodarii judetului.

Zăpada mieilor i-a ținut activi și peste noapte, pe drumarii responsabili cu deszăpezirea din județele Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara. În cursul nopții s-a patrulat și acționat cu 19 autoutilaje și s-au răspândit peste 100 de tone de material antiderapant. Cele mai multe intervenții au fost pe drumurile naționale din județul Caraș-Severin, cu 15 utilaje și peste 80 de tone de antiderapant cu care s-a intervenit pe DN 57B, DN58, DN68, DN 58A, DN 57, DN 6 ne spune DRDP Timisoara.

În Caraş-Severin, cu predilecție în zona muntoasă, se circulă în condiţii de iarnă în urma stratului de zăpadă căzut în ultimele ore în mai multe zone din judeţ şi a codurilor galben şi portocaliu de vreme rea, emise pentru Banatul de Munte de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie.

foto.Maricel P.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *