FESTIVALUL „DOINA BISTREI” A ADUNAT BĂNĂŢENII LA MĂRU

Alaltăieri, în localitatea Măru din Caraş-Severin, s-a desfășurat a X-a ediție a festivalului-concurs de folclor pentru copii, ,,Doina Bistrei”, cu participarea a 450 de concurenți, festival care a avut în juriul de la secțiunea de poezie dialectală, în dulcele grai bănățan pe cunoscuţii poeţi Adi Gerhard şi mai vechea noastră cunoştiinţă, poetul Dorel Mărgan, împreună cu directorul casei de cultură din Bocşa şi realizator al mai multor emisiuni tv cu specific bănăţean, astăzi preşedinte al juriului, domnul Dan Liuţ.

Marele premiu al Festivalului, a fost câştigat de formația „Armenișana”, din localitatea Armeniș, coordonată de domnul Dumitru Dragomir ! Cu bunăvoinţa domnului Dorel Mărgan şi a lui Alexandru Murgoi de la Nădrag, o altă cunoştinţă de-a noastră, am putut să mediatizăm ceea ce s-a întâmplat cu această ocazie în localitatea de la poalele muntelui Mic, de lângă Poiana Mărului.

Aşa vă putem spune că premiul special a fost câştigat de Alex Murgoi în aplauzele întregii săli, Alex care a recitat poezia ” Dor ” cu atâta patos, ca întotdeauna când a avut ceva de spus. Vă prezentăm şi câteva imagini de la evenimentul din Banatul de munte.

Redacţia DespreBanat nu poate decât să ureze sincere felicitări organizatorilor, partenerilor și participanților, precum şi tuturor celor care s-au implicat şi au contribuit la reuşita evenimentului !

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *