Fosta clădire a finanţelor publice din Bocşa în paragină.

Nu voiam să mai scriu în sens negativ despre clădiri sau întâmplări din orașul copilăriei și formării mele ca om, Bocșa, dar modul în care arată astăzi clădirea fostului sediu al finanțelor publice Bocșa de pe strada Mihail Gaşpar numărul 1, mă silește să fac un apel la conducerea orașului, la primarul Mirel Pascu și echipa lui. Nu are rost să povestesc despre istoria locului respectiv, despre ceea ce era cândva, nu. Toți bocșenii sau cei din localitățile din jur știu că acolo era un bar și un restaurant pe vremurile când stabilimentul era cunoscut de toți, locație unde familia Căpitan a făcut istorie și unde în anii ’80, formația SILEX te delecta cu o muzică de calitate, în timp ce cu douăzeci și cinci de lei mâncai pe saturate. Nu cunosc motivul pentru care localul s a închis după revoluție, ori care este motivul pentru are administrația teritorială a finanțelor publice Bocșa și-a mutat sediul de acolo.

Probabil că tot vreo retrocedare este de vină, însă modul în care arată astăzi este deplorabil și aduce o pată gri pe fața orașului, la fel ca și cele două spații goale de lângă piața de legume – fructe, spații comerciale goale și cu mobilierul în dezordine, fără să aibe geamurile acoperite de ceva, așa cum se face într-un oraș civilizat. Poate vina nu este a primăriei sau a primarului pentru felul în care arată clădirile indicate, dar în mod sigur în cadrul primăriei există un departament de urbanism ai cărui angajați iau salarii tocmai pentru acest lucru, ca orașul să arate a oraș, iar clădirile să nu fie ca după trecerea popoarelor migratoare.

Atașat o să vedeți câteva fotografii care sperăm să trezească spiritul urban al celor care ar trebui să se ocupe de asta în primăria Bocșa. Ca o completare, primăria Timișoara, prin poliția locală, a amendat serios proprietarii care și-au lăsat casele în paragină, ori le-au reparat pe banii primăriei și au recuperat banii de la proprietar ulterior, pârghii există, dacă este voință.

de Blaj M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *