ROMÂNIA MAI APROAPE DE RĂZBOI, DECÂT DE SCHENGEN

Imagini cu bombardamentele din Ucraina, după atacul Rusiei! Vladimir Putin:  „Este teritoriul nostru” - WOWBiz

Cum nimeni nu mai este interesat decât despre evoluția situației din Ukraina, toate articolele scrise de marile publicații, atât online cât și tipărite, conțineau date cu stadiul războiului, ce a mai spus președintele Zelenski sau câți refugiați au mai trecut vama Siret către România. Toată lumea încearcă să ajute, sau se face că ajută, sunt și cazuri din astea, la eforturile poporului ucrainian de a rezista. Un sincer bravo pentru cei care fac lucrul ăsta mânați de omenie și dragoste fata de aproape, așa cum ne îndeamnă și Iisus Hristos să facem, felicitări celor implicați în ajutorarea oamenilor care fug din calea armelor și a războiului.

Un singur lucru sunt interesat să îl aflu de la voi, cititorii acestor rânduri. Aşa cum am mai spus, Banatul are o comunitate destul de dezvoltată de etnici ucrainieni, oameni care au ajuns în România în aceleaşi condiţii ca şi acum, război, frica de comuniştii lui Stalin.etc., dar care astăzi sunt oameni integraţi sută la sută, iar unii dintre ei sunt stâlpi ai societăţii noatre.Dar oare celelalte state europene ce fac, ele nu au etnici ukrainieni care să spună despre chinul confraţilor din ţara mamă, Ukraina ? Sunt state puternic industrializate ale căror pierderi economice sunt nesemnificative, în comparație de pierderile suferite de România care are graniță de stat cu Ukraina, da, România ale cărei puncte de trecere ale frontierei cu țara vecină și prietenă sunt luate cu asalt de zeci de mii de refugiați care caută scăpare și ajutor la noi, refugiați pentru care s-au alocat ori se alocă sume importante de bani pentru întreținerea lor, pentru cazarea lor, pentru transportul lor, etc. Este necesar ajutorul nostru, ca popor vecin și prieten, într-un asemenea caz, însă pe ai noștrii cine ii ajută ? Și noi avem flămânzi, desculți, oameni care dorm sub cerul liber sau copii fără părinți….și chiar sunt destui, dar…. ei sunt români și trebuie să se descurce, doar sunt în țara lor. Este descurajantă această gândire a multor celor care își spun „buni samariteni” pentru că își strigă în gura mare ajutorul pe care îl oferă unor potențiali refugiați din țara vecină, sunt pline canalele de socializare de asemenea anunțuri caritabile, câte sunt reale Dumnezeu știe, ori câte locuințe sunt oferite fără a aștepta vreun câștig, cert este faptul că așa cum a spus un mare învățat, românul are două probleme, …”că uită repede și că îi ajută pe toți, doar pe ai lui nu.”

Jocuri de război, ediţia toamnă 2021 - iarnă 2022. De ce bagă Vladimir  Putin băţul prin gardul Ucrainei. Ce opţiuni are NATO | Digi24

Astăzi tind să cred aceste cuvinte, mai cu seamă cunoscând situația în care se zbat mulți dintre românii care sunt bătrâni, pensionari cu pensii mici sau familii numeroase unde doar un părinte lucrează.Facturi enorme, neplătite datorită lipsei financiare, prețuri care cresc zilnic, lipsa căldurii în unele localități sau orașe datorită datoriilor societății care trebuia să asigure agentul termic… Toate coroborate, duc la probleme care pun România pe aceași balanță cu țara vecină, doar faptul că pe pământul lor cad bombe și se duc lupte grele, dar cu lipsa de atenție și neștiința în arta negocierii a celor care ne conduc, nu este exclus ca într-un viitor apropiat să împărtășim soarta poporului ucrainian. Nu vedeți că toate țările puternice din Europa se feresc să fie fățișe în a lua decizii împotriva Rusiei? Doar noi românii și al nostru președinte suntem neînfricați, deși noi suntem primii și cei mai afectați de ceea ce se întâmplă acum în Ukraina. La noi vin militari NATO, tot la noi se adună ajutoarele trimise de Uniunea Europeană, noi suntem primii care putem suferi în cazul unui atac împotriva UE. Dar suntem învățați să scoatem castanele din foc în locul altuia, de sute de ani românii fac asta, dacă nu cumva joacă la două capete, cum au mai făcut-o de-a lungul timpului. Dar să lăsăm deoparte toate astea, nu voiam să țin o lecție de istorie a conștiinței românești, însă după cum vedeți, toate statele mari ale Europei, se implică în conflictul din Ukraina având România ca zonă tampon sau ca zonă unde se pot desfășura forțe ale armatelor europene, fără a produce scurt -circuite economiei țărilor cărora le aparțin. Așa cum a spus în plenul parlamentului României deputatul Anamaria Gavrila, începând de la președintele Klaus Johannis, toți cei care ne conduc fac temenele și plecăciuni, imaginare, în fața celor care astăzi conduc destinele Uniunii Europene.

Deputatul Anamaria Gavrilă în timpul cuvântării din plenul parlamentului României.

Pentru a vedea discursul doamnei deputat referitor la implicarea României în acest conflict, daţi click pe link-ul de mai jos.

https://vm.tiktok.com/ZMLDVkvrr/

Totuși, noi, românii care trăim în această țară frumoasă, sperăm ca înțelepciunea să guverneze discuțiile pe care le au conducătorii noștrii cu omologii lor din Europa, să nu ne arunce într-un război inegal și fără rost cu cea de-a doua putere mondială. Doamne ajută-ne pe toți !!!

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *