ROMEO DUNCA ANCHETAT LA DNA

Declaraţia zilei aparţine,lui Romeo Dunca! „Teama de a nu mă ridica la  nivelul așteptărilor cărășenilor este mare“ – Carasanul

Modul ciudat, ca să nu spunem suspect, prin care Consiliul Județean Caraș-Severin a pierdut o sumă destul de mare în favoarea unei societăţi care nu îi este deloc străină preşedintelui CJ Caraş Severin, a făcut ca domnul Romeo Dunca să fie, din nou, anchetat de procurorii anticorupție!

Procese care s-au câștigat în primă instanță și au fost pierdute în recurs, s-au văzut și vor mai fi.Doar că după ce ai câștigat în primă instanță şi vrei să alegi un alt apărător în stadiul de recurs, este cel puțin curios. Iar atunci când semnezi contractul de asistență juridică cu avocatul respectiv după consumarea ultimului termen din proces, lucrurile capătă iz de afacere. Iar când pui la socoteală faptul că Romeo Dunca a recunoscut greu că firma cu care se judeca consiliul judeţean Caraş Severin, îi este cunoscută, şi chiar n-ar fi exclus să fi făcut afaceri împreună, Dunca Expediţii SA având o răspândire foarte mare la toate nivelele prin serviciile pe care le prestează, prezența președintelui CJ Caraş Severin la DNA n-ar trebui să mai mire pe nimeni.

„Am plângere penală, o reclamație la DNA, unde am fost și am dat explicații. Am arătat că este cu intenție vădită, cu intenție rea făcută de domnul Ionuț Popovici. Nu am primit încă neînceperea urmăririi penale. Abia aștept să o primesc pentru că am multe plângeri, cred că 4, 5 sau 6, câte se pot scrie. Am fost audiat ca martor.”, a declarat Romeo Dunca.

Romeo Dunca n-a fost chemat degeaba la DNA, așa cum a vrut să se înțeleagă din declaraţia dată. El a fost luat la întrebări despre procesul în urma căruia Consiliul Județean Caraș-Severin a pierdut la recurs cei aproximativ 2,5 milioane euro, bani pe care îi câștigase la Tribunalul Caraș-Severin, în primă instanță, în litigiul cu societatea Alpha Construct Sistem, societate care executase lucrări de o calitate îndoielnică la deponeul de deşeuri din Lupac. Președintele CJ Caraş Severin este cel care a solicitat consilierilor județeni să aprobe angajarea unui avocat care să reprezinte instituția. Motivul ? Juristul care câștigase fondul cauzei nu se mai simte la fel de pregătit şi vrea să elimine orice risc. În fața unei asemenea mize financiare, toată lumea a fost de acord. Niciunul dintre aleșii județeni nu ştia că procesul trecuse la acea dată de ultimul termen și că instanța de judecată rămăsese deja în pronunțare, verdictul urmând să fie dat peste doar patru zile.Consiliul Județean a pierdut definitiv în fața SC Alpha Construct Sistem.Cu alte cuvinte prejudiciul creat în bugetul CJ Caraş Severin este de 2,5 milioane euro

În acest context, foarte important este răspunsul președintelui Dunca atunci când a fost întrebat de colegii de la Express de Banat, dacă îi cunoaște cu reprezentanții societăţii SC Alpha Construct Sistem, dacă are vreo relație de afaceri sau de prietenie cu ei: „Îl cunosc pe respectivul, sigur, de câțiva ani încolo. Nu am colaborat, nu știu, știu că e o societate de construcții. Probabil camioanele Dunca Expediții au ajuns și pe la… nu cred că există multe societăți în țară cu care să nu fi lucrat și… Nu, nu știu să am, nu am relații de prietenie!” 

Deci, situaţia nu este deloc roz pentru Romeo Dunca, care are câteva reclamaţii la DNA din partea lui Ionuţ Popovici, după cum susţine preşedintele CJ Caraş Severin.Vom vedea pe parcurs cine a avut dreptate, ori cine va avea dreptate în instanţă.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *