Dognecea tinde să aibă condiţii ca în Europa

Încă trei proiecte mari stau în atenția administrației locale a comunei Dognecea. Edilul Remus Rof a semnat la finele anului trecut, contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în vederea reabilitării și modernizării dispensarului uman.

„Vom scoate lucrarea la licitație, iar în momentul în care vom cunoaște numele constructorului, ne vom putea apuca de treabă. Va fi o reabilitare totală și o modernizare în același timp. Dorim să aducem și un cadru medical permanent în comună, astfel că dispensarul va dispune și de o locuință de serviciu pentru acesta“ , a afirmat primarul Remus Rof.

Un alt proiect fezabil și necesar comunei din munții Dognecei este cel al unei baze sportive moderne, pe care se vor putea antrena jucătorii echipei „Minerul Dognecea”, iar tinerii din comună vor putea să practice diverse activități sportive.

„Va fi o bază sportivă modernă, mai exact un stadion de fotbal, cu tribune, vestiare subterane și tabelă electronică. Am fost incluși pe lista sinteză, avem și studiul de fezabilitate depus la CNI; avem certitudinea că ne vor finanța proiectul.

Valoarea investiției este de 13 milioane de lei”, a mai completat Remus Rof, primarul comunei Dognecea.

Administrațiile locale locală din Dognecea şi Ocna de fier vin cu vești bune la început de an. Proiectul privind alimentarea cu gaze naturale al celor două localităţi prinde contur de la o zi la alta. În legătură cu acest subiect , primarul comunei Dognecea Remus Rof a declarat :

„Stăm foarte bine cu proiectul, suntem în stare avansată de a finaliza întreaga documentație, avem certificatul de urbanism și avizele necesare. Avem și soluția dată de cei de la Gaz, ne putem alimenta de la Bocșa.”, a explicat Remus Rof.

Pentru a-și mări șansele și pentru a reuşi să creeze și la sat condiții similare cu cele de la oraș prin racordarea gospodăriilor din cele două localităţi la rețeaua de gaze naturale, primăriile Dognecea și Ocna de Fier s-au asociat, în acest scop ele urmând să depună împreună un proiect în vederea accesării fondurilor necesare implementării investiției.

„Așteptăm măsura pe care putem depune proiectul împreună cu Primăria Ocna de Fier. Ne gândim la Planul Național de Redresare și Reziliență, dar vom urmări și alte programe cu finanțare europeană. E important să avem documentația pusă la punct, pentru ca în momentul în care se vor deschide noile linii de finanțare să avem totul pregătit!”, a punctat Rof.

O altă chestiune importantă pentru localitatea cu aer regal, Dognecea, este că primăria Dognecea a semnat, la finele anului trecut un contract de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în vederea reabilitării și modernizării dispensarului uman din comună. Obiectivul va putea beneficia de reparaţii ample, precum schimbarea acoperișului precum și a instalațiilor electrice, izolarea termică a clădirii şi înlocuirea tâmplăriei vechi cu cea din material PVC cu geam termopan, .Pentru o bună funcţionare, spaţiile existente vor fi recompartimentate, urmând ca în noul proiect incinta dispensarului să conţină și o locuință de serviciu pentru personalul medical.

„Urmează să scoatem lucrarea la licitație pentru execuție, iar în momentul în care vom cunoaște numele constructorului, ne vom putea apuca de treabă. Vom reabilita acest dispensar ca la carte, iar el va beneficia de toate condițiile și dotările necesare. Avem în plan să aducem și un cadru medical permanent în comună, astfel că dispensarul va dispune și de o locuință de serviciu pentru acesta. Am aflat că există un medic rezident de la Timișoara care este interesat să vină la Dognecea, dacă îi asigurăm condițiile necesare. Așa că, zic eu, suntem pe drumul cel bun. Să vedem însă, întâi de toate, obiectivul reabilitat, după care ne vom ocupa să avem și un medic care să locuiască la Dognecea și pe care locuitorii comunei să poată conta la orice oră din zi și din noapte.”, a mai declarat primarul Remus Rof. Încă o data se confirmă ceea ce am mai spus despre Remus Rof, primarul localităţii Dognecea, care, a dovedit că şi în administraţie este priceput, la fel ca în afacerile din mediul privat, mediu de unde provine.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *