Adio 2021, te aşteptăm cu focuri de artificii 2022

Calendar, 2022, Anul Nou, Timp

Și am ajuns și în penultima zi a anului de grație 2021, un an care ne-a încercat din greu, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere epidemiologic. Afacerile au scăzut, unele s-au închis de tot, altele doar și-au întrerupt activitatea, unele familii au avut de suferit, li s-au împuținat membrii, pandemia de Covid-19 fiind direct răspunzătoare de această cauză în ambele situații. Dar ca să nu îl mâniem pe Dumnezeu, unii dintre semenii noștrii au avut de câștigat de pe urma acestei nenorociri, alții și-au clădit afacerea pe această bază, ei sunt cei care au avut de câștigat de pe urma celor care au suferit în această situație. Au trecut pe rând patru valuri de Sars-Cov 2 peste România, peste Banat, peste oamenii care populează aceste locuri, iar acum la început de 2022, doctorul timișorean Virgil Musta anunță al cincilea val care preconizează că va cuprinde România în maxim două – trei săptămâni.

virgil-musta (1)
Dr. Virgil Musta: Vor urma momente dificile în valul 5. Îl vom depăși și pe acesta, dar cu pierderi de vieți omenești.

Dar să lăsăm deoparte această situație, să discutăm despre Timișoara, capitala Banatului, după un an complet de legislație USR la primărie și PNL la consiliul județean Timiș. Timișorenii au arătat de foarte multe ori că sunt sătui de cel pe care l-au votat în 2020, neamțul Dominic Fritz, ieșind și protestând sau comentând negativ (ne)realizările primarului.

Pe bună dreptate fac timişorenii asta, deoarece domnul primar Fritz, probabil de frica răspunderii, îsi deleagă toate atribuțiile de primar altora, șefi de servicii sau alți angajați ai primăriei Timișoara, el rămânând un simplu comunicator de presă a hotărârilor luate de alții în locul lui. Deci bilele negre, în coșul domnului primar Fritz, depășesc cu mult pe cele albe inclusiv cea care are ca şi conţinut amenda primită de COLTERM sau lipsa de căldură din casele timişorenilor căteva zile, la începutul acestei ierni. Ceea ce este bun în capitala Banatului se poate vedea cu ochiul liber, optimismul oamenilor, acum în prag de anul nou, speranța că 2022 va fi mai bun decât 2021, iar factorii care trag în jos Timișoara, Banatul sau România vor dispărea. Da există această posibilitate, dar doar nouă, locuitorilor acestei frumoase urbe, zone sau țări ni se poate datora o schimbare, ea nu vine singură niciodată, ne aparține și depinde de noi, toți, indiferent de unde venim, din ce partid sau cult religios facem parte, sau cărei zone de baștină ii aparținem.

NOI NE HOTĂRÂM SOARTA ! TOTUL ESTE ÎN MÂNA NOASTRĂ !

Un An Nou Fericit, Celebrare, Vacanţă

De aceea, redacția desprebanat.ro dorește tuturor cititorilor sau urmăritorilor noștri, precum şi tuturor colaboratorilor noştri, indiferent de zona sau țara unde se află ei, un sfârșit de an frumos, cu sărbătoare în casă și în suflet, iar 2022 să fie anul in care lucrurile bune vor umple fiecare zi de bucurie, iar sănătatea să vă însoțească la tot pasul.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *