ORAVIŢA ARE PIAŢĂ AGROALIMENTARĂ DE NIVEL EUROPEAN

Trebuia să fie gata de multă vreme, dar problema de natură juridică întâmpinată vis-a-vis de terenul pe care este amplasată vechea piață a orașului, lângă gara din Oraviţa, i-a obligat pe factorii decizionali să caute alte soluții, asta presupunând mult timp pierdut. În final, noua piață a Oraviței a fost inaugurată, fiind situată la ieșirea din oraș, lângă Casa Alex, magazinul de bricolaj, acesta fiind un lucru bun pentru orăvițen deoarece rezolvă două lucruri într-un singur drum. Clădirea este o construcție ridicată de la zero, care îndeplinește toate condițiile, sanitare sau de siguranță. Este dotată cu încălzire pe timpul iernii și climatizare pe timp de vară, ceea ce asigură atât comercianților cât și cumpărătorilor, condiții ca într-un supermarket.Momentul a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor bisericii, care au consfinţit evenimentul printr-o slujbă de sfinţire a noului edificiu.

Primarul Dumitru Ursu, a făcut din momentul inaugurării o oportunitate menită să îi mai crească popularitatea şubrezită de atâtea probleme din mandatele trecute şi a adus mai mulți copii de la școlile din oraș să participe la prima lor lecție de comerț și să îşi numere primii bănuți câștigați astfel.

Aşa că elevii au confecționat diferite modele de ornamente pentru Crăciun, au ajutat la prepararea unor mâncaruri tradiționale, ori au făcut prăjituri, toate acestea sub îndrumarea cadrelor didactice. Apoi le-au scos la vânzare în noua piață inaugurată astfel, din Oravița.oamenii care au vizitat piaţa au cumparat tot, astfel că acțiunea s-a bucurat de un real succes, iar piața de aprecierea celor vânzătorilor şi a cumpărătorilor.

Este o ocazie extrem de importantă pentru producătorii din întreg județul care doresc să îşi vândă produsele în piața noastră. Îi așteptăm cu drag în condiții foarte bune: căldură, curățenie.”, a declarat primarul Dumitru Ursu cu aceasta ocazie.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *