Restricții relaxate, de sărbători liber la petreceri !

FOTO VIDEO Focuri de artificii spectaculoase la Revelionul din 2018 | Digi24

Hotărârea pentru ședința CNSU de ieri a fost favorabilă distracției, astfel vor fi relaxate restricțiile și se elimină  masca în spații deschise, cel mai așteptat punct fiind  organizarea petrecerilor de Revelion și Crăciun.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat şi măsuri pentru ridicarea restricţiilor de călătorie pe timp de noapte, prelungirea programelor magazinelor şi restaurantelor de sărbători, dar şi măsuri în ceea ce privește gradul de ocupare în hoteluri.Cu această ocazie, s-au eliminat interdicțiile de circulaţie a persoanelor în timpul nopții și va creşte intervalul orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05:00 -22:00.

„…– Se elimină obligativitatea purtării măştii în toate spațiile deschise şi rămâne limitată la spațiile deschise aglomerate şi anume stațiile de autobuz, locurile unde se formează cozi, piețe, târguri.

– Acces permis în mall-uri, magazine, inclusiv cele care nu sunt esențiale, se va permite nu numai persoanelor vaccinate şi trecute prin boală dar şi persoanelor care sunt testate cu un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore.

– La magazinele mai mici de 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă statusul de vaccinat, trecut prin boală sau testat însă agenţii economici vor trebui să stabilească numărul de persoane care pot să intre în magazin concomitent, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

– Toate activitățile care erau limitate la 30% vor fi permise până la 50%. Aici vorbim de cinematografe, teatre, activități sportive dar respectând regula de intrare pentru vaccinat, trecut prin boală sau testat.

– Pentru nopțile de Crăciun şi Anul Nou în perioada 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022 nu vor fi restricții referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcționali operatorii economici, deci pot fi pe durata nopții, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinare, trecut prin boală sau testat.

– Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.”

Acestea sunt măsurile care vor propuse spre a fi adoptate prin Hotărârea de Guvern de astăzi şi care fac fericiţi petrecăreţii dornici de distracţie.Era şi cazul să nu se mai facă încă un an cu aşa restricţii de circulaţie, ştiţi cum este vorba „cum ai început anul, aşa o să îți fie pe tot parcursul lui” .

de Blaj M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *