Muzeul Satului Bănățean, un nou târg de Crăciun.

Astăzi, la ora 17.00 la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara se va da startul unui nou târg de Crăciun. Organizat sub tutela consiliului județean Timiș, acesta va fi cel mai întins târg de Crăciun din Timișoara. Organizat pe cele zece hectare ale Muzeului de la Pădurea Verde, târgul are în componenţă tot ceea ce ar trebui să aibe un asemenea eveniment.

De la căsuțe cu mâncare sau vin fiert, până la linghișpire și mașinuțe, la Muzeul Satului Bănățean se poate simți bine atât copiii cât și însoțitorii lor.

Pe toată durata târgului, până în 23.12.2021, aici vor fi organizate tot felul de evenimente muzicale, pentru vizitatori, iar teatrul Merlin, care are un cort destul de încăpător va oferi copiilor momente de neuitat.

Astăzi, după deschiderea târgului și alte evenimente anunțate de Alin Nica, președintele consiliului județean Timiș, va concerta Andra, dar pe parcursul târgului vor mai concerta și alte nume la fel de cunoscute. Târgul este organizat cu implicarea tuturor celor șase instituții de cultură finanțate de consiliul județean Timiș. „

Pregătim activități care au în centru familia și care încurajează participarea copiilor la programul artistic, sportiv și de divertisment, fără costuri suplimentare pentru părinți. Ne-am gândit să valorificăm Muzeul Satului, aflat în patrimoniul Consiliului Județean Timiș, deoarece este situat în Pădurea Verde și poate fi locația perfectă pentru evenimente care aduc oamenii împreună fără a crea aglomerații. Cele peste 10 ha de teren pot fi folosite creativ, astfel încât publicul să se poată bucura de activități, cu respectarea distanțării fizice,Cultura și arta au un rol esențial în păstrarea sentimentului de apartenență la comunitate și pentru dezvoltarea armonioasă a tinerelor generații. Putem da un semnal de repornire a sectorului cultural, în siguranță, cu respectarea realității epidemiologice. Ne gândim, planificăm și organizăm din timp”, a spus Alin Nica, președintele consiliului județean Timiș.

Astăzi, când am fost acolo, toată lumea se pregătea pentru deschiderea oficiala de la ora 17.00, comercianții făceau ultimele aranjamente de imagine, scena cu instrumentele erau pregătite pentru muzică, luminile pregătite și ele de aprindere, mai trebuie să vină vizitatorii, să admire munca celor care s-au străduit să facă totul perfect până la deschidere. O să revenim cu un reportaj după lansarea oficială și concertul Andrei.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *