Sfârșit de toamnă în raiul de la Dognecea

Cum se preconizează a fi fost unul dintre ultimele week-end-uri cu timp frumos din această toamnă, ne-am hotărât să mergem și să facem poze la lacul mare din Dognecea, același lac pe malul căruia se află și o pensiune, un loc care a mai făcut subiectul unui articol din cele scrise pe www.desprebanat.ro.

Chiar și la sfârșit de toamnă, totul indică locul unde liniștea și pacea sunt stăpâne, locul unde poți să te relaxezi ascultând natura.

Singurele care mai întrerupeau această liniște monumentala, erau un cârd de rațe sălbatice, oploșite într-un colț al lacului, unde trestia și stuful sunt stăpâni. Pensiunea „Colț de Rai” trona maiestuos de pe o margine, cu cele două pontoane, iar pe hornul de deasupra ei era un fir de fum, semn că mai era cineva acolo. În fața pensiunii ne-au întâmpinat doi dulăi, care erau paznicii locației, iar înăuntru am dat peste stăpâna locului, doamna Simona Rof şi soţul ei, care ne-au informat că până la primăvară pensiunea este închisă, doar cei care o au în grijă locuind acolo. Pe mal, erau trase și puse la păstrare până la vară, vreo 10-12 hidrobiciclete, care pot fi închiriate pe timp de vară pentru agrement. Vreau să vă spun că, chiar dacă nu mai este nimic verde și locul este foarte puțin vizitat acum, doar de pescarii care își încearcă norocul la peștele răpitor, în această perioadă, frumusețea lui și liniștea care îl înconjoară fac să fie un loc dorit de cei care iubesc natura și liniștea ei. O să atașez niște fotografii cu minunatul loc pe care l am vizitat, spunându-vă că, atunci când aveți ocazia, nu trebuie să vă sperie drumul care nu este într-o stare foarte bună, ci să vă bucurați de peisaj şi linişte.

Cred că am reuşit să vă fac curioşi şi să veniţi să vedeţi cu ochii dumneavoastră frumuseţile acestor locuri şi liniştea care le înconjoară. Doamna Simona, gazda de la pensiunile Colţ de Rai ne-a mai spus că îi aşteaptă pe doritorii de munte şi schi, la pensiunea Colţ de Rai aflată pe muntele Semenic, în limita locurilor disponibile, raportat la situaţia actuală şi viitoare din timpul pandemiei de coronavirus, începând cu data de întâi decembrie, când aceasta se va deschide pentru turişti. Aici, la pensiunea Colț de Rai de pe Semenic, vă puteți bucura de o gazdă primitoare cu bucate alese, camere spaţioase şi bine utilate, precum şi închiriere echipament de schi şi snow-mobile.Dar să aşteptăm să cadă zăpada, ca să ne putem bucura de bucuria schiatului şi aerul curat oferit de pădurea ozonată cu miros de cetină.

Ar putea fi o imagine cu cer, copac şi munte
Colţ de Rai Semenic

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *