Bani din drum sau bani oricum ???

Totul a început în urma unei licitații ce a avut loc în trecut, licitație organizată de ANAF și la care s-a vândut un drum, drumul de pe strada Vasco da Gama din Dumbrăviţa, o stradă cu un nume al unui celebru descoperitor de pe vremea imperiului spaniol. Totul este ok, până atunci când proprietarii parcelelor de pe strada respectivă vor să construiască, că doar pentru aceea au cumpărat teren în cea mai scumpă zonă din Timiş, iar la depunerea documentației le este refuzat avizul de construire, pe motiv că nu au drum de acces. În acel moment sunt îndrumați către proprietarul drumului, nimeni altul decât activistul civic Cristi Brâncovan, cel pe care îl vedeam zilnic în piața Operei din Timișoara, adunând semnături pentru candidatura sa la președinția Consiliului județean Timiș. Cum a ajuns să fie el proprietarul acelui drum și de ce nu îl donează primăriei Dumbrăvița, este treaba domnului Cristi Brâncovan, însă un lucru este sigur, specula și reaua voință nu dau bine unei fațade de activist civic, doar așa, domnul mai sus menționat, dându-și arama pe față, vis a vis de cei care i-au susținut demersurile în anii trecuți. Dar să explicăm pe scurt această modalitate de a face bani, exploatând o situaţie sensibilă.

Cristi Brâncovan în campania electorală din 2020

Primarul Dumbrăviţei, Horia Bugărin îl acuză pe Brâncovan de ”speculă” , susținând că mai sunt zeci de străzi în localitate care sunt proprietăți private din cauză că fosta administrație nu le-a trecut în patrimoniul comunei și a catalogat acțiunile lui Brâncovan ca fiind ”speculă”. ”Conform legii nu pot să dau autorizație de construcție sau de branșare la utilități dacă nu sunt proprietarul drumului. El este proprietarul drumului. Ca să deblochez o situație cu acei oameni care au cumpărat terenuri de bună credință singura variantă legală este ca proprietarul, care refuză să cedeze drumul administrației să le dea drept servitute. Dacă el este de bună credință eu fac apel la el să vină să doneze drumul primăriei. Eu îl preiau mâine. Să nu se ajungă la situații în care oamenii să fie la mâna unor speculanți. De ce te-ai dus să cumperi de la ANAF? Despre ce vorbim? Dacă îți rămânea în PUZ era una, faptul că te-ai dus la licitație ca să cumperi un drum  care avea destinație drum, ce îți spune ție asta? De ce să-ți cumperi un drum? Cum să-l valorifici? Că nu poți să faci din drum parcele și să construiești. Niciodată. Dacă ești de bună credință de ce mă duc să cumpăr la licitație un bun pe care știu că nu pot să-l valorifici. Mai devreme sau mai târziu, acel drum va trebui să intre în proprietatea UAT – ului”, a declarat Horia Bugarin.

La această acuzație, de speculă, din partea primarului Bugărin, Cristi Brâncovan a reacționat într-un mod ciudat

”nu știu ce să spun. Eu m-am trezit cu un bun, ăsta…. Dacă dânșii cred …..ăăă trebuiau să mă abordeze, să vorbească despre cineva fără să-l cunosc. Eu nu-l cunosc pe primar, nu cunosc pe nimeni. Dacă le trebuie ceva trebuiau să discute cu mine. Nu m-au invitat la niciun fel de discuție. Dacă eu sunt un speculant, atunci să fie sănătoși, ce să le zic”.

Nici noi nu mai avem prea multe de spus despre cel care anul trecut s-a erijat într-un luptător împotriva hoţilor de buzunare din mijloacele de transport în comun, iar astăzi procedează el însuşi într-un mod care este într-un total cu ceea ce susţinea acum un an, cinste şi onoare, bun simţ şi onestitate.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI !!!

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *