Autotim, o autogară ca in vestul sălbatic !

Nu este doar o parabolă, ceea ce se întâmplă de ceva timp în spațiul destinat transportului și garării mijloacelor de transport care aparțin Autotim Timișoara, sub cupola Atlassib, este demn de întâmplările din filmele cu mafioți. Ieri,  07.20.2021, în timp ce mă deplasam pe malul canalului Bega, am fost martorul ocular al unei asemenea întâmplări, faptă care m-am șocat, atât prin violența ei, cât și prin impasibilitatea martorilor care au asistat din apropiere. Un bărbat, de circa 35-40 de ani a fost snopit in bătaie de câțiva tineri, unul dintre ei înarmat cu un băț de baseball. După ce a fost lovit în cap cu bâta de baseball, bărbatul a căzut și a fost efectiv călcat în picioare de cei cinci-sase agresori, totul durând mai puțin de un minut. După care, bătăușii au mers la un autobuz care îi aștepta, autobuz din flota Autotim care efectua curse pe ruta Timișoara-Sanmartinu Maghiar. Au urcat în autobuz, mai puțin unul, care era mai in vârstă, el a plecat pe Splaiul Tudor Vladimirescu pe o bicicletă cu motor.(foto)

Unul dintre agresori

Autobuzul care aștepta ca bătăușii să termine „treaba”, face curse regulate în direcția Timișoara-Sanmartinul Maghiar și are ultimele trei litere de la număr……- XIE.

In urma informațiilor primite astăzi de la un angajat al autogării respective, am aflat că poliția nu s a deplasat pentru a verifica situația, chiar dacă apelul a fost dat la 112 chiar de mine, am dat numărul autobuzului, precum și faptul că omul bătut este plin de sânge, să vină și o ambulanță. După informațiile primite astăzi, săptămâna trecută a avut loc un alt scandal, totul pornind de la un tânăr, care ar fi luat în plasament la o familie într-o localitate de pe traseul autobuzului, el fiind atât motivul cât și cauza scandalului de ieri, fiind cunoscut drept un scandalagiu, iar bărbatul bătut ar fi intervenit în favoarea lui.

Orice se spune despre cineva sau oricine ar spune, astfel de metode nu sunt acceptate într-o țară în care asemenea fapte sunt pedepsite de legea penală cu ani grei de închisoare. Și astăzi se pot vedea petele de sânge scurs de la omul bătut de scandalagii.

Singura necunoscută a rămas faptul că poliția nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, adică polițiștii secției 3 nu au fost la locul faptei să facă cercetarea, cel puțin asta a declarat unul din angajații autogării, de la casa de bilete, angajat care a fost de serviciu ieri până la ora 16.00, ori apelul la 112 a fost dat în jurul orelor 14.30. Poate că totuși, in al treisprezecelea ceas, poliția își va face pe treaba și vor începe cercetarea acestei infracțiuni, de loviri și alte violențe, conform codului penal aplicat în România.

UPDATE. 08.10.3021

In urma unui telefon dat la secția trei la am fost informat de către ofițerul de serviciu că ieri in jurul orelor 16.30 un echipaj a fost la Autotim, dând curs apelului meu, la aproximativ două ore după ce am apelat numărul de urgență. Tot din spusele lui, am aflat că omul bătut de cei cinci – șase bătăuși, a fost și a depus un certificat medico-legal și o reclamație la polițiștii secției trei. Sper să nu am vreodată nevoile să intervină poliția, de urgență… Mori și nu mai ajung să intervină.

de M. Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *