UȘILE, POARTA DE INTRARE ÎN CASA ȘI SUFLETUL OMULUI

Așa cum v-am obișnuit, scriind pe rând despre ceea ce este nevoie când construiești sau amenajezi o casă, un spațiu comercial sau de ce nu, un apartament, astăzi este rândul să vă spun despre uși. Ușile reprezintă un univers foarte vast, existând posibilitatea să existe zeci de game și sute de modele create de către o singură fabrică, fără să vorbim de un nivel european, luând ca exemplu Germania unde există câteva fabrici mari, cu câteva mii de angajați fiecare, care creează anual 10-15 modele noi. În ansamblu, dacă este să discutăm despre uși, nu ar ajunge spațiul sau timpul alocat unui articol, de aceea ne rezumăm doar la lucrurile cu adevărat importante de știut despre uși și la câteva metode de a alege ușa care ni se potrivește.

În primul rând, ușile sunt bunuri de folosință îndelungată, care trebuie alese în așa fel încât să nu avem regrete peste puțin timp că le-am cumpărat, sunt obiecte scumpe și necesită investiții destul de mari pentru înlocuirea lor. În general, ușile, modelele de uși dorite, se aleg la începutul construcției, pe proiectukl de execuție existând și acele goluri unde, mai târziu vor exista uși. Trebuue știut un amănunt foarte important. Ușile sunt împărțite în două categorii mari, model estic cu dimensiuni de lățime a golului de perete de 700,800,900 și 1000 mm cu o înălțime de 2001 sau 2007 mm sau model vestic cu dimensiuni de lățime gol de perete de 660, 770, 900 sau 1010 mm și înălțimea golului de perete de de 2010 sau 2110 mm. Bineînțeles că se pot face excepții, societățile care se ocupă cu vânzarea și montarea de asemenea uși, dețin ateliere specializate unde pot modifica pe comandă, după golul de perete, ușile necesare casei dumneavoastră.

Ăsta este un alt punct forte, pentru atunci când vă hotărâți să achiziționați uși, atât de intrare cât și de interior, căutați să vă adresați unor societăți care au ca domeniu de activitate DOAR comerțul și montarea ușilor. În felul acesta, scăpați de alte probleme post-vânzare, măsurătorile și montajul sunt efectuate de aceleași persoană, nu există probleme de comunicare între măsurători și montaj. De asemenea, modelele de uși alese, cu decupaje, uși de sticlă sau doar parțial de sticlă, când sunteți consiliați corect, nu mai există posibilitatea să fiți nemulțumit de performanța ușii în cea ce privește proprietățile antifonice sau rezistența antifoc.

Șildurile sunt un alt factor care ține de frumusețea și utilitatea uților alese de dumneavoastră, un șild ales perfect, făcând corp comun cu ușa pe care este montat Însă asa cum am spus, acest lucru îl știu doar profesioniștii, care vând, modifică și montează, cunoscând toate proprietățile ușilor pe care le propun clientului. O să atașez mai jos niște fotografii de uși, care sper să vă facă să vă gândiți mai bine la acest lucru, ca atunci când vă veți hotărâ să faceți un pas în această direcție, să puteți folosi sfaturile noastre.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *