După lucrări de mântuială, puși să refacă lucrarea

Pista de biciclete și trotuarele de pe malul canalului Bega, luate din nou la mână de subcontractantul și executantul reparațiilor de acum, tot de mântuială , ca și întreaga lucrare, SC. Amariței SRL, înainte de a trebui plătită garanția de execuție către constructorul lucrării, societatea SC Tehnodomus SRL din Arad, societate ai căreia patroni sunt anchetați de DNA pentru dare de mită, fiind firma de casă și abonată la lucrări ale a primăriei din Arad până nu demult.

Stând de vorbă cu un angajat al subcontractantului care remedia o problemă la bordurile aleii pietonale de pe marginea canalului Bega, am aflat că lucrarea făcută acum câțiva ani, de către angajații SC Tehnodomus SRL , a fost o lucrare de mântuiala, aproape toate bordurile deplasându-se de la locul lor, nefiind fixate conform proiectului de execuție, iar asfaltul fiind crăpat și deformat în multe locuri, neavănd o fundație care să îi confere stabilitate și rezistență.

Nu sunt specialist, dar o lucrare de așa anvergură trebuia să țină cel puțin cât are garanție, măcar atât, nu să aibă vicii încă de la realizarea ei.Sperăm ca beneficiarul , primăria Timișoara, să nu îl lase pe executantul lucrării să scape fără să remedieze corespunzător toate problemele apărute la această lucrare de referință pentru Timișoara și timișoreni.

Să nu mai vorbim despre lucrările de reabilitare ale pontoanelor și construcțiilor din lemn, toaletelor ecologice(care sunt un dezastru) de pe malul canalului Bega, lucrări care ar trebui urgentate deoarece populația orașului a început să iasă în spațiul de promenadă, iar pericolul de a se rupe lemnul putred, rupere soldată cu rănirea vreunei persoane ieșite la plimbare este imens, acestea sunt lucrări de care ar trebui să fie interesată primăria, pentru că în weekend pe aleile ce însoțesc canalul Bega și pontoanele aferente se plimbă mii de timisoreni. Uitați-vă cum arată acum aceste locuri de relaxare care ar trebui să le folosiți în momentele de plimbare.

Singurul ponton reabilitat este cel de lângă golf, reabilitat în această primăvară, dar vopsit de mântuială, în doi – trei ani putând fii putrezit datorită acestui fapt. Probabil că cei care au reparat, nu trebuie să moară de foame, vor trebui să aibă de lucru și anul viitor.

Să sperăm că administrația locală va ține cont de cetățeni și nu va închide ochii la nereguli, oferind timișorenilor o pistă de biciclete și trotuare funcționale.

de Adrian Cîrdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *